Connect with us

Revistateo.ro

PREMIERA ISTORICA. S-a realizat primul experiment de telepatie intre oameni

Stiri

PREMIERA ISTORICA. S-a realizat primul experiment de telepatie intre oameni

Filmele SF pe care le-am vazut cu totii devin realitate pe zi ce trece. Pentru prima data in istorie s-a reusit o telepatie intre doi oameni.

Revista americana PLOS One a publicat recent un articol care va soca o lume intreaga.

Cercetatorii afirma ca, pentru prima data, a fost transmis un mesaj mintal simplu intre doua persoane aflate la mii de kilometri departare una fata de cealalta. Una din persoane se afla in India si a purtat mai multi electrozi pe cap, iar pe Internet se transmitea toate informatiile in timp real despre activitatea sa cerebrala. Acestea se gandea la mesaje extrem de simple precum „Buna ziua” sau „Salut”.

Computeril a transformat impulsurile electrice din electrozi in cod binar, dupa care a transmis informatia catre un alt calculator, in Franta. Informatia a fost primita de persoana conectata la computer din Franta sub forma unor flashuri luminoase.

„Credem ca o conexiune directa si continua intre computere si creierul uman va fi posibila intr-un viitor nu foarte indepartat, permitand transmiterea de mesaje de la un creier la altul intr-un mod obisnuit si creand noi posibilitati la nivelul relatiilor sociale”, sustin oamenii de stiinta.

Cercetarea a fost facuta de oameni de stiinta de la Universitatea din Barcelona si de la firma spaniola Starlab.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top