Connect with us

Revistateo.ro

Life

Cum trebuie să te rogi dacă nu știi nicio rugăciune

Nu toată lumea reține foarte ușor rugăciunile. Unele sunt foarte lungi, iar cei care au probleme cu memoria se deznădăjduiesc singuri și renunță la a se ruga seară de seară sau dimineața.

Această problemă i-a fost pusă în vedere părintelui Paisie, care a învățat-o pe o femeie cum să se roage dacă nu știe nicio rugăciune pe de rost.

La părintele Paisie Olaru a venit o femeie să se spovedească. Ea l-a întrebat:

„Părinte, cum o fi cu mântuirea mea? Eu nu ştiu multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am fost dată la şcoală şi nu ştiu să citesc”.

Părintele a întrebat-o:
“Şi nu te rogi?”, la care ea a grăit:

“Mă rog, cum să nu mă rog”.

“Şi cum te rogi?”.

“Uite cum mă rog. Atunci când mătur prin casă zic în mintea mea: “Doamne, curăţeşte sufletul meu, cum curăţ eu gunoiul din casă”.

CITESTE SI: Rugaciunea unei papusi catre Dumnezeu

Atunci când spăl rufe spun din nou: “Spală, Doamne, negreala păcatelor din inima mea, ca să fie frumoasă, aşa cum e o rufă curată şi spălată”. Când fac orice alt lucru spun aceleaşi cuvinte”.

Femeia l-a întrebat în final:
“Părinte, o fi bună rugăciunea asta?”, iar părintele Paisie i-a spus așa:

“Numai aşa să te rogi toată viaţa de acum înainte!”, scrie site-ul secretele.com.

Cea mai puternică rugăciune a omului necăjit către Maica Domnului

Tristetea si necazul ne cuprinde si, adesea, ramanem fara glas si fara speranta in fata vietii. Totul ni se pare atat de dificil si nu mai stim cui sa ii cerem indurare.

Atunci cand ai impresia ca nimeni nu te asculta si te intelege, exista totusi cineva care are puterea de a te lumina astfel incat sa pornesti cu incredere si dragoste la drum: Maica Domnului.

Vezi mai jos o rugaciune pe care putini o stiu catre Maica Domnului. Este vorba despre o rugaciune a celui necajit despre care se spune ca ar avea o forta puternica, vindecatoare.

Rugaciune catre Maica Domnului:

“Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, Intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.

Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile.

Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica, si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura.

Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea.

Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.dositeeblogspotcomIzvorulTamaduiriiEgina32

Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau.

Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica.

O, nadejdea si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea. Amin.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top