Connect with us

Revistateo.ro

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Stiri

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Placinta cu spanac si telemea de oaie. Uite cum sa o prepari corect.

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta (400 g )
1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
ulei de masline virgin
cateva fire de ceapa verde
1 ceapa mare
400 g telemea de oaie
3 oua
¼ lingurita de sare
piper proaspat macinat
sumac
60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Mod de preparare:
Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.
Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul. spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta. Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline. Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline. Se presara cu sumac macinat. Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat. Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 A�C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top