Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Criza politică a fost stinsă de Iohannis. Vom avea prima femeie premier din istoria României!

Președintele României a acceptat propunerea alianței PSD-ALDE. Viorica Dăncilă va fi premierul României și astfel se marchează istorie în țara noastră: va fi prima femeie premier din istorie.

„În Parlament lucrurile sunt foarte clare, PSD-ul dispune de o majoritate. Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a anunțat Klaus Iohannis.

„Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea noului premier.

Am ascultat opiniile politicieilor. Am ascultat și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesajele de pe rețelele de socializare.

Sunt multe opinii, sunt multe argumente. Legate de politica partidelor, de politica internă, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit.

Ce fel de decizie e aceasta pe care trebuie să o iau? Trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar.

PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă di Parlament am desci să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări.

PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine.

CITESTE SI: Președintele României, Klaus Iohannis: „Ne aflăm într-un moment de cotitură”

E posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, decât să le încurce.”, a declarat Klaus Iohannis.

Imobile și zeci de mii de euro! Ce avere are Viorica Dăncilă și cine este soțul ei!

Viorica Dăncilă, fosta profesoară de la liceul din Videle, ajunsă europarlamentar, iar acum propunerea PSD de premier, are o avere impresionantp.

Conform declarației sale de avere, Dăncilă are 10 conturi care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari și peste 183.000 de lei, toate deschise în perioada 2007-2017, notează huff.ro.

Ea mai încasează 78.174 de euro anual din funcția de europarlamentar, iar soțul ei are o indemnizație anuală de 436.162 de lei, din funcția managerială deținută la OMV Petrom.

Cele patru imobile deținute de Viorica Dăncilă și soțul ei au fost dobândite după cum urmează: unul prin cumpărare, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, un altul construit, de 156 metri pătrați, și alte două obținute prin moșterniri: unul de 140 de metri pătrați, altul de 44 metri pătrați.

Potrivit CV-ului său, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top