Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

S-a abținut de la strănutat și s-a ales cu o rană în trahee

Un bărbat de 34 de ani din Marea Britanie s-a abținut să strănute și a făcut greșeala vieții sale.

Acesta s-a ales cu o rană în trahee. Rana a fost cauzată de presiunea aerului care i-a perforat țesuturile moi din interiorul gâtului.

Pacientul le-a povestit medicilor că și-a ținut gura închisă și s-a ținut de nas ca să nu strănute.

Acesta a simțit o pocnitură în gât și apoi o durere la înghițire. Britanicul a fost nevoit să ajungă pe masa de operație și a stat câteva săptămâni bune în spital până s-a vindecat.

Medicii spun că persoanele care își reprimă strănutul pot întâmpina probleme la nivelul urechilor și pot suferi chiar un anevrism.

Ce trebuie să știi despre strănut

Strănutul este necesar pentru că e ca un mecanism de apărare prin care aparatul respirator scoate bacteriile din plâmâni prin nas sau gură.

Strănutul se produce de fiecare dată când căile respiratorii sunt iritate de un agent dăunător și este bine să nu îl reprimăm.

Un lucru interesant legat de strănut este că atunci când elimini aerul contaminat cu un element iritant nu îți poți ține ochii deschiși.

Acesta este un alt reflex al organismului pentru a-ți proteja ochii de posibilele leziuni cauzate de creșterea presiunii la nivelul sinusurilor. În acest fel, germenii din salivă sunt împiedicați să provoace infecții care intră în contact cu membranele mucoase.

Strănutul apare cel mai des în cazul alergiilor la polen (sau la orice tip de alergie), la contactul cu lumina solară sau lumina artificială puternică. De asemenea, strănutul apare la gripă și răceală.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de alergia la polen

Acest copil stranuta de 12.000 ori pe ZI! Iata ce spun medicii despre acest CAZ CIUDAT

Studiile realizate de medici din întreaga lume arată că dacă ne abținem de la strănut pentru a evita un moment jenant ne punem în pericol sănătatea, dovadă cazul britanicului de mai sus.

Particulele și agenții iritanți, la abținerea de la strănut, sunt îndreptați în interior și nu în exterior. De asemenea, forța aerului poate deteriora țesuturile din cavitatea bucală.

Se pot produce daune serioase la nivelul vaselor de sânge și al venelor, așa că nu te mai abține când îți vine să strănuți.

Cum scapi de tuse și nas înfundat?

Dupa ce a scazut temperatura dramatic, au aparut si racelile si este imposibil sa mergi in oras fara sa vezi pe cineva care isi sufla nasul ori care este infofolit.

Raceala este una dintre bolile de care putine persoane scapa in sezonul rece, iar marile companii farmaceutice ofera numeroase solutii pentru a scapa de ea.

Ei bine, chiar daca unele dintre ele pot avea efectul scontat, acest lucru dureaza cateva zile, iar daca trebuie sa participi la un eveniment si sa dai tot ce ai mai bun, poti incerca tratamentele facute in casa.

Scapa de tuse si de nasul infundat cu “bomba antiraceala”

Toata lumea stie de ceaiurile fierbinti, de supa si de binecunoscutele citrice, iar astazi va prezentam un tratament care te pune pe picioare in numai 24 de ore si care se numeste “bomba antiraceala”.

Ai nevoie ca sa prepari bomba antiraceala de: o ceapa, zeama de la o lămâie, 2 linguri de miere și 2 căni de apă.

Se fierbe apa pana cand incepe sa clocoteasca, timp in care se taie fin ceapa si se pune in apa. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, apoi se stinge focul si se asteapta ca sa se raceasa. Se strecoara amestecul, se adauga mierea si zeama de lamaie si se bea de trei ori pe zi.

Datorita ingredientelor, sistemul imunitar se intareste si astfel vei scapa in numai 24 de ore de raceala, fara medicamente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top