Connect with us

Revistateo.ro

Gafă colosală făcută de Klaus Iohannis. Ce a scris pe decretul de desemnare a Vioricăi Dăncilă

Stiri

Gafă colosală făcută de Klaus Iohannis. Ce a scris pe decretul de desemnare a Vioricăi Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri seara decretul de desemnare a Vioricăi Dăncilă pentru funcția de prim-ministru. Documentul publicat în Monitorul Oficial este însă greșit, pentru că nu conține numele complet al viitorului premier. Lipsește prenumele „Vasilica”.

„Se desemnează doamna Viorica Dăncilă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis.

Cine este Viorica Dăncilă, premierul desemnat

Viorica Dăncilă, fosta profesoară de la liceul din Videle, ajunsă europarlamentar, iar acum propunerea PSD de premier, are o avere impresionantp.

Conform declarației sale de avere, Dăncilă are 10 conturi care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari și peste 183.000 de lei, toate deschise în perioada 2007-2017.

Ea mai încasează 78.174 de euro anual din funcția de europarlamentar, iar soțul ei are o indemnizație anuală de 436.162 de lei, din funcția managerială deținută la OMV Petrom.

Cele patru imobile deținute de Viorica Dăncilă și soțul ei au fost dobândite după cum urmează: unul prin cumpărare, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, un altul construit, de 156 metri pătrați, și alte două obținute prin moșterniri: unul de 140 de metri pătrați, altul de 44 metri pătrați.

Dăncilă a fost generoasă și cu partidul.

Propunerea PSD de premier a donat social-democraților 20.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar apoi încă 40.000 de lei în mai 2014.

Dăncilă nu are datorii și conduce un Volskwagen Passat cumpărat în 2014.

Potrivit CV-ului său, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 – 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

Ea a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei.

În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD de premier

„În Parlament lucrurile sunt foarte clare, PSD-ul dispune de o majoritate. Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.

Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea noului premier.

Am ascultat opiniile politicieilor. Am ascultat și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesajele de pe rețelele de socializare.

Sunt multe opinii, sunt multe argumente. Legate de politica partidelor, de politica internă, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit.

PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă di Parlament am desci să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări.

PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top