Connect with us

Revistateo.ro

ATENTIE! Soia dezvolta cancerul la san

Stiri

ATENTIE! Soia dezvolta cancerul la san

Cancerul la san se dezvolta mai rapid odata instalat in organism din cauza consumului de soia. O proteina din soia favorizeaza dezvoltarea rapida a tumorilor canceroase.

Tumorile canceroase pot fi puternic dezvoltate din cauza proteinei numita genisteina, potrivit unui studiu al Memorial Sloan Kettering Cancer Centre din New York. Studiul a fost realizat prin urmarirea pacientelor de cancer la san care deja sunt in tratament. Pana in clipa de fata, nu se stie daca, consumand soia, vor fi aceleasi efecte negative asupra femeilor sanatoase.

„Desi modificarile genetice erau prezente, nu este inca clar daca acestea vor duce sigur la o accelerare a dezvoltarii cancerului. Doar 20% dintre pacientele care au luat soia au prezentat niveluri foarte ridicate de compusi metabolici ai genisteinei”, sustine cercetatoarea care a lucrat la studiu, Jacqueline Bromberg.

Cancerul mamar este o boala in care celulele maligne se formeaza in tesuturile sanului. Sanul este format din lobi si ducte. Fiecare san are 15 pana la 20 sectiuni numite lobi, lobi care au sectiuni mai mici numite lobuli. Cancerul de san este uneori descoperit la femeile insarcinate sau care tocmai au nascut. Majoritatea cazurilor de imbolnavire se petrec in jurul varstei de 50 de ani. In ultimii 20 de ani, cazurile de imbolnavire s-au inmultit foarte mult, iar raspandirea printre femeile tinere a inceput sa ia amploare. Multi specialisti oncologi considera ca accidentul de la Cernobil poate sa fi influentat raspandirea acestei boli.In cazul detectarii timpurii, boala poate fi vindecabila.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top