Connect with us

Revistateo.ro

Nu mai arunca uleiul folosit în chiuvetă sau WC. Iată motivul!

Stil de viata

Nu mai arunca uleiul folosit în chiuvetă sau WC. Iată motivul!

Majoritatea gospodinelor fac greșeala de a arunca uleiul folosit în chiuvetă sau în vasul de toaletă. Însă, acest obicei poate avea efecte devastatoare. Iată motivul!

Uleiul alimentar uzat are un efect devastator asupra mediului înconjurător.

Un litru aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară unui adult să supravieţuiască timp de 14 ani, notează csd.ro.

Însă acest efect este foarte puţin cunoscut de cei mai mulţi dintre oameni, care în continuare aruncă uleiul la canalizare convinşi fiind că a fost dizolvat de detergenţii parfumaţi.

Din fericire, mai există persoane care cred cu tărie că mentalitatea oamenilor poate fi schimbată şi consideră că este de datoria lor să îi ajute. Unii au încercat să îşi construiască o afacere tocmai pornind de la această premisă.

Uleiul alimentar uzat, o resursă regenerabilă

Uleiul alimentar uzat este o resursă importantă folosită în mod special pentru fabricarea biocombustibililor, constituind o alternativă viabilă plantelor cultivate în mod special şi care ocupă mari suprafeţe agricole.

CITEȘTE ȘI: Nu arunca niciodată aceste lucruri în WC

Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman.

Însă, în lipsa unei informării corecte şi coerente, potrivit estimărilor existente 99% dintre utilizatorii casnici din România aruncă uleiul alimentar uzat la chiuvetă.

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător şi omului, dar şi depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, efecte urât mirositoare, coroziune mai rapidă şi au influenţă negativă asupra funcţionării staţiilor de epurare şi duce până la blocarea şi distrugerea acestora.

Te poate interesa și: Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi

Aragazurile cu suprafete din inox sunt foarte sensibile la zgarieturi si necesita o ingrijire speciala. Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi? Iata cateva trucuri casnice culese de la mai multe femei.

Cum elimini zgarieturile de aragaz cu smirghel ud?

Aragazurile din otel inoxidabil pot fi zgariate cu lejeritate, atunci cand ai scapat din greseala ulei ce a ramas acolo cateva zile si te-au gandit sa il indepartezi cu furculita. Mare greseala! Smirghelul ud poate fi cea mai buna solutie atunci cand vrei sa redai aspectul de nou celui mai folosit electrocasnic dupa frigider.

Du-te la un magazin de bricolaje si cere-i vanzatorului un smirghel mai putin abraziv care poate fi folosit pentru otel inoxidabil. Folositi smirghelul ud numai in cazul zgarieturilor adanci.

Inainte de a aplica smirghelul ud pe suprafata aragazului, printre ochiuri, poti unge aragazul cu putin otet si sare, combinatie ce trebuie sa o lasi 10 minute inainte sa freci cu smirghelul.

Alege un smirghel abraziv hidrorezistent pentru indepartarea zgarieturilor, a vopselurilor ori a petelor ce nu mai ies de nicio culoare de pe aragaz si arata urat. O rola de smirghel te costa pana in 5 lei, indiferent de magazin.

Atentie! Frecarile nu trebuie sa fie violente pentru ca risti sa zgarii si mai tare aragazul. Fa miscari circulare si opreste-te din 3 in 3 minute.

Fa-ti aragazul chipes cu ulei pentru bebelusi

Uleiurile si cremele pentru bebelusi (cele folosite in primele luni) sunt numai bune pentru sanatatea si frumusetea aragazului tau. Pune ulei de bebelusi pe o carpa uda (in niciun caz pe burete!) si freaca mare grija zona.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top