Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Tragedie feroviară! Un tren a deraiat lângă Milano: 2 morți și cel puțin 10 răniți

Tragedie feroviară, în această dimineață. Un tren a deraiat în apropiere de Milano. Cel puțin două persoane au muritși alte aproximativ 10 au fost rănite, au declarat serviciile de urgență.

Printre călători ar și și români

UPDATE, 11:52: Consulatul României a transmis un comunicat în care se anunță că până în acest moment nu se confirmă că printre victime ar fi și români.

„Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.”, potrivit unui comunicat al MAE.

UPDATE, 10:39: Purtătorul de cuvânt al MAE a vorbit despre accidentul feroviar din Italia.

„Până la acest moment nu avem nicio cerere de asistenţă consulară primită la Consulatul României la Milano. Suntem în faza de verificări.”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, într-o intervenţie prin telefon la România TV.

UPDATE, 10:36: În aceste momente autoritățile și salvatorii se află la locul tragediei. Imagini LIVE!

Potrivit stiripesurse.ro, în tren se află și români.

Alte cel puțin 100 de persoane au suferit răni minore. Pasagerii răniți au fost preluați de ambulanțe și duși la spital.

Tren deraiat în Milano, mai mulți morți și răniți

Un purtător de cuvânt al firmei feroviare de stat a confirmat că a avut loc un accident în Pioltello, la aproximativ 40 de kilometri de Milano, fără a oferi detalii despre potențialele victime.

Trenul se afla pe drumul său de la Cremona până la gara portului Garibaldi din Milano, când a deraiat între Segrate și Pioltello, potrivit fotografului local Giorgio Morera.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top