Connect with us

Revistateo.ro

Raport INGRIJORATOR privind INCALZIREA GLOBALA. Ce s-a intamplat in 2013

Stiri

Raport INGRIJORATOR privind INCALZIREA GLOBALA. Ce s-a intamplat in 2013

Organizatia Meteorologica Mondiala a anuntat ieri la Geneva ca gazele cu efect de sera au atins un nivel record anul trecut, cu consecinte serioase asupra planetei.

„Clima este pe cale sa se schimbe, iar conditiile meteorologice devin mai extreme din cauza activitatilor umane, ca de exemplu exploatarea combustibililor fosili”, sustine secretarul general al OMM, Michel Jarraud. Nivelul concentrarii „dioxidului de carbon (CO2), metanului (CH4) si protoxidului de azot (NH20) au atins noi niveluri de varf in 2013″, se mai arata in raportul OMM.

Raportul ne arata ca incalzirea Terrei a crescut cu 34% din 1990 pana in 2013, potrivit datelor stranse de Organizatia Natiunilor Unite de-a lungul celor 13 ani.

„Dioxidul de carbon ramane timp de sute de ani in atmosfera si inca si mai mult timp in ocean. Efectul cumulat al emisiilor trecute, prezente si viitoare ale acestui gaz se va repercuta atat asupra incalzirii climatice, cat si acidificarii oceanelor”, a avertizat Jarraud, preocupat de incalzirea globala tot mai accentuata.

Organizatia Meteorologica Mondiala este o agentie ONU.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top