Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

Alimentele se vor scumpi cu până la 8%

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri sindicali susține că vin vremuri grele pentru români. Deprecierea leului și creșterea costurilor vor scumpi alimentele cu 6-8%.

Traiul va fi mai scump în România, în perioada următoare

Dragoș Frumosu (președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară) a vorbit acum două zile într-o conferință de presă despre efectele evoluțiilor din ultima perioadă de pe piața monetară, și nu numai.

„S-a scumpit energia, s-au scumpit gazele şi celelalte utilităţi. Sigur, acestea nu reprezintă mult în costurile de producţie, dar au o influenţă.

S-a mai scumpit, însă, şi transportul, fiind majorate preţurile la carburanţi, odată cu creşterea accizelor. Toate acestea vor determina majorarea cu 6-8% a preţurilor alimentelor la raft, şi să ştiţi că 6% nu e deloc puţin”, a spus Dragoş Frumosu, citat de mediafax.ro

„70% din carnea folosită ca materie primă vine din import, la fel şi 20% din laptele folosit ca materie primă sau 5% din produsele de panificaţie-patiserie, care vin congelate. În aceste condiţii, deprecierea leului se va vedea în preţurile de la raft”, a mai spus Frumosu.

„Pentru a evita scumpirile, firmele mici – cum sunt cele de patiserie sau carmangerie – ar trebui să se închidă efectiv, iar firmele mari, care lucrează pe schimburi, să renunţe la producţia de pe un schimb”, a mai spus Frumosu.

CITEȘTE ȘI: Vrei să pleci din România? Iată orașul din EUROPA care îți dă 25.000 de EURO doar ca să te muți acolo! Ce condiții trebuie să îndeplinești

„Taxele de raft pe care le percep marii retaileri adaugă 25-30% la preţul cu care produsele ies de pe poarta fabricilor”, a mai spus Dragoș Frumosu.

Nu este prima oară când liderul sindical are dreptate în privința scumpirii alimentelor. În ultima perioadă și prețul litrului de benzină a explodat, dat fiind faptul că euro continuă să crească, iar moneda națională se depreciază.

Se știe că atunci când se scumpesc carburanții ne așteptăm la scumpirea alimentelor, deoarece majoritatea produselor sunt transportate cu mașini, care consumă carburanți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top