Mancaruri
Lasagna cu legume
Ingrediente
Legume:
1 praz
4-5 cepe
câteva mâini de spanac tânăr
1/2 ţelină
3 morcovi
1 ardei
3 căţei de usturoi
1 cutie de ciuperci
sos de soia
câteva linguri de seminţe de susan
piper
ras-el-hanout
1 plic de pesto cu seminţe de dovleac
Pentru sos 1:
brânză frământată
1 cutie de roşii în bulion
nişte caşcaval pentru ras
Pentru sos 2:
3 ouă
3 linguri de smântână
ulei
sare
foi de lasagna
Mod de preparare
Se calesc legumele in ulei. Se adauga sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia si plicul de pesto cu seminte, precum si susanul prajit putin. Se prepara separat sosurile.
Foile de lasagna se fierb. Cele din comert pot fi prefierte, respectati instructiunile de pe cutie. Se unge o tava cu foarte putin ulei, se pune un rand de foi de lasagna, un rand de legume, sosul rosu, se rade cascaval, apoi iar foi, legume, cascaval.
Se termina cu lasagna peste care se toarna un sos din oua, cascaval ras si smantana. Se da la cuptor pana s rumeneste. Se serveste cu iaurt de casa.