Connect with us

Revistateo.ro

Alegere dificila blender sau storcator de fructe

Stiri

Alegere dificila: Blender sau storcator?

Vrei sa iti faci un suc natural la tine acasa si nu stii care este varianta mai buna pentru ca sucul sa aiba gustul dorit? Grea alegere intre storcatorul de fructe si blender.

Sa vedem ce face fiecare aparat cu fructul dumneavoastra.

STORCATORUL DE FRUCTE
Prin stoarcerea fructelor, se extrage apa si nutrientii din produs lasand la o parte fibra nedigerabila. Practic, nutrientii devin mai usor de absorbit deoarece fara aceste fibre sistemul digestiv nu lucreaza foarte greu in procesul descompunerii hranei.

CITESTE SI: 5 ALIMENTE INTERZISE LA MICUL DEJUN

Sucurile de legume stoarse sunt bogate in nutrienti si refac corpul la nivel celular. Important de retinut este faptul ca atunci cand eliminati fibra din fruct sau leguma, sucul lichid este absorbit imediat de fluxul sanguin. Fara fibra din suc creste pofta de mancare mult mai repede.

BLENDERUL SAU MIXERUL
Spre deosebire de storcator, in momentul in care bagi un fruct in mixer, vei obtine un suc din tot ce inseamna acel fruct, cu tot cu fibre si vitamine care se gasesc inclusiv in coaja. Un sfat important pentru consumul de smoothie-uri (termen englezesc denumind fructe si legume trecute prin blender si diluate cu putina apa): beti sucul in primele 15 minute de la preparare, caci lumina si aerul vor distruge incet nutrientii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top