Connect with us

Revistateo.ro

"Copilul-dalmatian", 1 la 500.000. Povestea familiei Dworsky

Inedit

“Copilul-dalmatian”, 1 la 500.000. Povestea familiei Dworsky

Stephanie si Dan Dworsky au fost socati cand si-au vazut pentru prima oara copilul. Kacy nu arata ca orice bebelus normal, iar cand au discutat cu medicii si-au dat seama ca au un pui… special.

Kacy s-a nascut cu „nevus melanoma”, o afectiune dermatologica pentru care presa de peste Ocean l-a botezat „copilul-dalmatian”. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin aparitia mai multor pete negre pe corp. „Avea pete in toate locurile, pe fata, pe picioare, pe spate”, marturiseste Stephanie, mama baietelului, pentru newsner.com.

Nevus melanoma, un caz la 500.000

Cu aceasta boala se naste un copil la 500.000 si il predispune la cancer de piele. Stephanie traieste cu gandul ca il poate pierde in orice moment: „Stii, timp de 10 luni faci tot ce se poate pentru a avea un copil perfect. Vrei ca el sa se nasca sanatos si cand vezi ca nu se intampla asta, nu ai cum sa nu te simti vinovata”.

Stephanie este constienta ca fiul ei arata diferit si a fost avertizata de medic: trebuie sa stie cum sa il educe pentru a nu suferi cand va creste, caci comentariile rautacioase vor fi la tot pasul, mai ales cand va ajunge la scoala.

copilul-dalmatian-1-la-500-000-povestea-familiei-dworsky-1

O iesire la televizor le-a diminuat sentimentul de vinovatie

Teama ca lumea sa nu il jigneasca pe micut a facut-o pe Stephanie sa nu il scoata in public foarte des. „Incercam sa nu ies si ma simteam atat de culpabila”, mai spune mama copilului-dalmatian.
Cu timpul, insa, Stephanie a invatat sa isi confrunte fricile pentru ca fiul ei sa aiba un viitor asa cum il merita. „Lumea o sa il priveasca ciudat, copiii vor face comentarii malitioase la adresa lui, la fel si parintii lor, insa niciunul nu va sti din ce cauza arata asa”, declara tatal lui Kacy, Dan.

Cu lacrimi si un sentiment de culpa extrem de puternic, cei doi au vrut sa apara la televizor pentru ca lumea sa constientizeze ca exista si astfel de boli. Cei doi au aparut la postul american de televiziune CBS, iar de cand povestea lor este stiuta de lumea intreaga, micutul Kacy se poate bucura de iesirile in parc si de jocul cu alti copii.

Sursa foto: CBS

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top