Connect with us

Revistateo.ro

Aceste combinații de alimente pot distruge sănătatea. Majoritatea oamenilor fac aceste greșeli.

Diverse

7 combinații de alimente care vă pot distruge sănătatea

Chiar și un copil știe că fasolea combinată cu sifonul pot duce la rezultate neașteptate. Cu toate acestea, există o serie de alte combinații de alimente care pot afecta grav sistemul digestiv și chiar vă pot face rău.

Nutriționiștii scot în evidență 7 combinații de alimente pe care ar trebui să le evitați.

Sandwich + cafea

Când nu există timp, un mic dejun rapid pe drum este o soluție comună. Sandwich-urile cu brânză și cafeaua reprezintă un mic dejun rapid.

Sfat: Dacă vă place sandwich-urile de brânză, atunci cel puțin încercați să înlocuiți cafeaua cu ceai alb sau verde.

Roșii + castraveți

Aceasta este o combinație foarte populară pentru o salată de vară. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată că aceste două legume combinate pot perturba căile biochimice ale corpului. Acest lucru poate duce la umflături, iar vitaminele conținute în ambele legume nu vor fi digerate în mod corespunzător.

CITEȘTE ȘI: 3 alimente care REGENEREAZĂ FICATUL! Include-le imediat în alimentația ta!

Sfat: mănâncă roșiile și castraveții separat. De exemplu, astăzi puteți face o salată cu roșii și verdeață, iar mâine – o salată cu castraveți.

Friptură + cartofi prăjiți

Cine poate rezista unei fripturi cu cartofi prăjiți? Din păcate, aceasta este o combinație de alimente foarte grea. Amidonul conținut în cartofi necesită fluide digestibile alcaline, iar proteinele din carne necesită substanțe acide. Împreună, se blochează în interiorul stomacului și pot provoca astfel de tulburări, cum ar fi arsuri la stomac, gaze și multe altele.

Indicație: Ca un fel de mâncare pentru carne, alegeți legume neschimbate – sparanghel, broccoli, conopidă, fasole verde sau dovlecei.

Bere + alune

Aceasta este una dintre cele mai populare combinații din zilele noastre. Toată lumea iubește să mănânce alune atunci când bea bere. Cu toate acestea, alimentele bogate în sare nu sunt numai nesănătoase, ci duc la deshidratare.

Sfat: Când beți alcool, păstrați apă sau sifon la îndemână pentru a evita deshidratarea.

Lapte + ananas

Fructele acide fac digestia mai lentă, mai ales dimineața. În plus, ananasul conține bromelain, un complex enzimatic care poate provoca intoxicație atunci când este combinat cu produse lactate.

Sfat: adăugați caise sau prune uscate în loc de ananas.

Lactate + banane

Acest cuplu de produse alimentare a devenit foarte popular printre adepții unui stil de viață sănătos, pentru că este hrănit și rapid de pregătit. Cu toate acestea, unii nutriționiști cred că fructele, în special cele dulci, ar trebui consumate separat.

În ceea ce privește laptele, este și mai sănătos să îl consumați separat.

Sfat: utilizați bananele ca gustări între mesele importante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top