Connect with us

Revistateo.ro

Îți apar puncte albe în jurul ochilor? Iată ce sunt ele de fapt și cum poți scăpa de ele.

Diverse

Îți apar puncte albe în jurul ochilor? Ce sunt ele de fapt și de ce afecțiune poți suferi

Petele sau punctele albe pot să apară, de asemenea, sub pleoapă sau pe marginea pleoapelor. De obicei, mici pete albe pe pleoapă sunt ca urmare a chisturilor miliare sau a depozitelor de colesterol.

Cu toate acestea, este posibil să nu fie milia sau colesterolul, deoarece există multe alte cauze posibile de pete albe sau puncte de pe pleoapă, inclusiv cancer de piele.

Principala funcție a pleoapelor este să vă protejați ochii împotriva daunelor fizice. De asemenea, vă ajută să vă umeziți ochii.

Petele albe pe pleoape pot interfera cu funcțiile sale, de unde s-ar putea dezvolta alte probleme oculare. Semnele și simptomele petelor albe de pe pleoape sunt o indicație clară a unei probleme de sănătate care poate afecta funcționarea normală a ochilor.

Termenul medical pentru această afecțiune este milia. Cele mai multe dintre aceste pete sunt marcate prin faptul că sunt chisturi dureroase, albe și mici, umplute cu cheratină, iar aceste pete se formează mai ales în jurul ochilor, dar pot apărea și pe nas, pe piept și pe frunte.

Copiii sunt mai susceptibili să obțină aceste pete la naștere, dar dispăreau după un timp scurt. Aceste pete sunt cunoscute a fi inofensive și ele afectează oameni de toate vârstele în afară de sugari. La adulți durează ani sau zile să dispară.

Milia se dezvoltă datorită înfundării porilor pielii în jurul ochilor, dar poate apărea și pe nas, pe piept și pe frunte.

Alte cauze ale miliei în jurul ochilor includ:

  • folosind un exces de produse de îngrijire a pielii;
  • anumite leziuni cum ar fi arsuri sau erupții cutanate la nivelul porilor pielii;
  • utilizarea pe termen lung a cremelor steroidice.

Diagnostic

Clătirea sau spălarea frecventă a feței cu ajutorul unui săpun ușor, cu apă caldă, pentru a deschide porii. Săpunul nu trebuie să conțină parfumuri și substanțe chimice în exces. Îndepărtați apa cu un prosop din bumbac moale pentru a se usca.

Acționați cu exfoliere facială delicată pentru a ajuta la eliberarea resturilor înfundate în porii pielii. Utilizați tratament de exfoliere comercială care conține acid salicilic.

CITEȘTE ȘI: Iată rețeta cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos care vă scapă de riduri și de petele de pe față!

În zona afectată, aplicați un produs care conține retinol și luați notă de evitarea produsului pentru a vă apropia de ochi, deoarece pot provoca iritații în cazul în care acestea intră în ochi.

Evitați expunerea prelungită sau supra-expunerea la lumina soarelui, deoarece poate exacerba milia.

Se recomandă să vă îndepărtați de produsele cosmetice grele, indiferent cât de mult ar dori o persoană să acopere milia. Aceste produse sunt cunoscute pentru blocarea porilor pielii și pentru întârzierea dispariției miliei.

Evitați stoarcerea acestor puncte, deoarece sunt chisturi tari și nu coșuri și va duce la formarea de cicatrici pe față.

Un dermatolog poate elimina milia fără a lăsa o cicatrice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top