Connect with us

Revistateo.ro

Internet

Prințul Carlos Patrick Godehard de Hohenzollern s-a sinucis

O veste care vine de la Casa Regală din Germania a șocat întreaga Europă. Este vorba despre un membru al familiei Hohenzollern din care făcea parte și Regele Mihai I al României.

Prințul Carlos Patrick Godehard s-a sinucis, iar presa germană relatează cu stupoare acest fapt încercând să afle care au fost motivele care au dus la acest gest extrem.

Familia imperială germană trece prin momente de cumpănă zilele acestea, iar de familia Hohenzollern se leagă și numele României, pentru cei care știu cum a apărut regalitatea în țara noastră.

Prințul s-a aruncat în gol de la etajul 21 al Hotelului Intercontinental din Frankfurt, conform DailyMail.

Carlos fusese întemnițat și a fost eliberat de curând, pentru scurt timp, din pușcărie. A ajuns după gratii în urma unei condamnări de patru ani cu executare pentru fraudă fiscală.

Acesta urma să fie scos definitiv din închisoare în luna iunie a acestui an, însă nu a mai suportat gândul că va trebui să se întoarcă într-un loc unde nu este liber, așa că s-a sinucis.

Cel puțin acestea sunt supozițiile care apar în primele 48 de ore de la aflarea teribilei vești.

Conform presei germane, Carlos a făcut parte din linia de succesiune a Casei Regale din România, potrivit legii salice.

Cu toate acestea, România a renunțat la legea salică între timp, informează surse apropiate de Regalitate.

Familia Regală a României sau Dinastia Română (numită uneori și „Casa Regală a României”, însă denumirea generează confuzii) este o instituție regală ce desfășoară, în numele României, activități publice de reprezentare a națiunii. Ea este formată din membri anume desemnați ai familiei Regelui, în succesiunea lor dinastică (v. „linia de succesiune la Tron”); activitățile au loc cu respectarea prevederilor unui document juridic special, intern, numit Statut al Familiei (în prezent, documentul poartă denumirea oficială de Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României).

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Internet

To Top