Connect with us

Revistateo.ro

Social

Mănânci covrigi? Iată ce schimbare se va face cu aceste produse atât de populare!

Produsele de panificație sunt dintre cele mai populare produse consumate de români. Ouține covrigării îi informează oe cumpărători despre compoziția acestora și tocmai de asta s-a luat o decizie care reglementează problema.

Covrigul nostru cel de toate zilele, sănătos au ba?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a hotărât modificarea informării clienților privind ingredientele conținute de produsele din brutării.

Decizia nu se referă doar la covrigii care ne stăpânesc foamea, ci și la celelalte produse de patiserie printre care cornurile cu ciocolată, melcii cu cacao, plăcințelele cu brânză etc.

Prin urmare, brutăriile, covrigăriile și patiseriile vor trebuie să inscripționeze pe ambalaje dacă produsele lor conțin amelioratori, zahăr sau grăsimi, lucru care în prezent nu se întâmplă la toate covrigăriile.

CITEȘTE ȘI: Descoperire șocantă în pâine – Ce conține, de fapt, miezul

În toamna lui 2016 s-a mai dat o hotărâre care îi afecta pe brutari. Din acel an, aceștia trebuie să informeze clienții printr-un anunț afișat în geam sau pe o tăbliță la loc vizibil dacă vând pateuri sau produse congelate.

Statul român câștigă aproape 2 miliarde de euro din produsele de panificație, aceasta fiind una din cele mai profitabile business-uri de la noi.

Mihaela Bilic: Cât de sănătos e covrigul?

„Daca sunt uscati si ambalati, covrigii isi dubleaza valoarea calorica pentru ca in compozitia lor intra si grasimea. Cititi etichetele, procentul de grasime poate fi cuprins intre 5 si 18% iar caloriile urca la 400cal/100g si chiar 480cal/100g pentru covrigii cu fibre!

Covrigii ambalati sunt produse de rontait, bogate in calorii, care se consuma rar si cu masura”, a declarat Mihaela Bilic pentru site-ul foodstory.stirileprotv.ro.

„Covrigul proaspat este un derivat din paine, deci poate fi mancat gol sau asociat cu lactate, mezeluri, branzeturi. Baloneaza si ingrasa la fel ca painea, e practic, ieftin si usor de gasit si mai e si de post.

Atata vreme cat 55% din dieta zilnica trebuie sa fie reprezentata de carbohidrati (glucide lente) trebuie sa mancam paine, mamaliga, cereale, paste fainoase, orez, cartofi, fasole…sau covrigi in fiecare zi”, a mai spus Bilic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Social

To Top