Connect with us

Revistateo.ro

Salata Boeuf cu carne de vitel

Aperitive

Salata Boeuf cu carne de vitel

Salata boeuf este felul de mancare cel mai comun de pe mese la aproape orice sarbatoare.

De unde vine salata boeuf

Acest fel de mancare este un derivat din salata ruseasca, denumita si Olivier. Salata ruseasca, stramosul salatei boeuf, a fost preparata nu de un rus, ci de un bulgar pe nume Lucien Olivier.

Salata a fost oferita clientilor din Rusia pentru prima oara in anul 1860 la restaurantul Ermitaj. Reteta originala a acestei salate ramane si astazi un mister. Aceasta s-a pierdut si s-a tot modificat din 1905, cand Ermitaj si-a inchis portile.

Salata Boeuf cu carne de vitel

Ingrediente
400 g carne de vitel
12 cartofi potriviti
3 morcovi
o albitura (radacina de patrunjel)
o telina mica
300 g mazare fiarta
castraveti murati si gogosari in otet dupa gust
sare
piper
cimbru
o lingura mustar
maioneza dupa gust

Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se fierb impreuna cu carnea. Cartofii se pun in vasul de gatit intregi deoarece fierb mai repede, iar morcovul, albitura si telina se taie bucati. Carnea se spala, se scurge de apa si se taie bucati mici. Se toarna apa pana la jumatatea vasului, urmand sa mai completati pe parcursul fierberii.

CITESTE SI: Rulada din carne de porc

Dupa terminarea programului, legumele si carnea se scot, se scurg de apa si se lasa la racit. Eu obisnuiesc sa dau legumele pe razatoarea mare, se adauga muraturile tocate, carnea taiata marunt. Se pun intr-un castron și se amesteca cu mazarea, maioneza, muștarul, sarea, cimbrul și piperul, dupa gust.

Salata se serveste rece si reprezinta unul din cele mai delicioase aperitive. Astazi, salata boeuf se gaseste aproape peste tot. Hypermarketurile o vand gata facuta in caserole, insa niciuna nu se compara cu cea facuta la mama acasa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top