Connect with us

Revistateo.ro

TOP 5 lucruri INTERZISE in timpul sarcinii

Stiri

TOP 5 lucruri INTERZISE in timpul sarcinii

Femeile insarcinate nu tin cont de o serie de lucruri importante in perioada sarcinii, ceea ce poate duce la a pune in pericol atat viata copilului cat si a mamei.

5. SEDENTARISMUL
Daca esti insarcinata, asta nu inseamna ca nu mai ai voie sa faci miscare. Ba chiar este recomandat de tot mai multi medici sa fii cat mai activa pe perioada sarcinii pana cel putin in luna a saptea. Plimbarile in parc, inotul sau yoga se pot inscrie fara probleme in programul tau de activitati zilnice. Sistemul imunitar trebuie stimulat si pe perioada sarcinii, mai ales ca de data aceasta este vorba de doua fiinte.

4. SOMNUL
Nu dormi suficient de mult. Activitatile fizice sunt urmate de odihna, minim opt ore pe noapte. Ba chiar, 9 – 10 ore, spun medicii, pentru gravidele care obosesc usor si au senzatii de greata mai frecvente.

3. RIDICATUL DE GREUTATI
Presiunile asupra corpului pot afecta fatul, fapt pentru care, renunta cel putin pentru noua luni la sala de forta. Asa cum poti vedea la punctul 5, exista activitati sportive prin care iti poti mentine sanatatea, insa nu forta nota!

2. FUMATUL SI CAFEAUA
O femeie insarcinata nu trebuie sa fumeze in perioada sarcinii si nici sa se indoape cu tone de cafea. Poti consuma cafea, in jur de 300 mgr de cofeina pe zi, insa despre fumat nici nu poate fi vorba. Cele 4.000 de substante toxice pe care le contin tigarile s-ar putea sa iti ofere surpriza nasterii unui copil cu malformatii.

1. MANCATUL
Nu uita ca mananci pentru doi. Lasa frustrarile si dorinta de a avea o silueta perfecta si renunta la cura de slabire. Daca te infometezi il infometezi si pe bebelusul din pantecul tau, ceea ce ii pune in pericol dezvoltarea intrauterina.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top