Connect with us

Revistateo.ro

Online

Îl mai știi pe copilul care fuma câte 40 de țigări pe zi? Uite cum arată astăzi

Aldi Rizal a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce pe Internet a apărut un filmuleț în care acesta fuma 40 de țigări pe zi.

Atunci avea doar 2 ani, iar părinții nu mai știau ce să-i facă să lase țigările. Micuțul intra în sevraj când fuma, iar viciul lui a devenit un mister până și pentru cei mai experimentați medici.

Unul din doi fumători pot muri din cauza fumatului, cel puțin așa arată statistica la nivel mondial, confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aldi Rizal a doborât orice recorduri deoarece a devenit oficial cel mai tânăr fumător de pe mapamond.

Aldi a renunțat la țigări, însă a dat de un alt viciu: acum este dependent de mâncare și își pune viața în pericol în fiecare zi din cauza colesterolului mărit.

CITESTE SI: O mai știi pe Kassandra? Cum arată astăzi actrița care i-a dat viață personajului

Familia a vorbit cu medicii și încearcă să îl convingă pe băiat să urmeze un regim alimentar echilibrat. Cura a început să dea roade, iar băiatul a început să slăbească în mod vizibil.

Aldi este din Indonezia, iar povestea lui de viață, marcată de vicii pe care le au doar adulții, a devenit virală.

Efectele nocive ale fumatului asupra rinichilor

Fumatul dăunează sănătății. Nu este un secret lucrul acesta. Chiar și rinichii pot fi grav afectați de acest obicei nociv. Asta pentru că fumatul poate provoca, printre altele, insuficiența renală cronică. Iată care sunt efectele nocive ale fumatului asupra rinichilor.

Insuficiența renală cronică este o afecțiune ce poate fi provocată de fumat. Când apare, rinichii nu mai funcționează așa cum trebuie. Rinichii filtrează fluidele din sânge. De asemenea, filtrează toxinele care mai apoi sunt eliminate prin intermediul urinei.

Când apare insuficiența renală cronică și când afecțiunea avansează, atunci în corp se vor acumula foarte multe toxine. De asemenea, se acumulează electroliți și fluide.

Tratamentul este folosit pentru a împiedica avansarea bolii. De asemenea, trebuie să se cunoască faptul că boala ajunsă în stadiul final înseamnă că rinichii nu vor mai funcționa. În astfel de cazuri este nevoie de dializă sau chiar de transplant renal. Altfel, afecțiunea poate fi fatală.

Insuficiența renală cronică poate să apară din cauza fumatului. De asemenea, poate să se instaleze din cauza inflamațiilor apărute la nivelul rinichilor, din cauza infecțiilor renale frecvente.

Afecțiunea se declanșează și din cauza rinichilor polichistici, dar și din cauza obstrucției prelungite a tractului urinar, problemă care apare din cauza pietrelor la rinichi, din cauza cancerului, ori din cauza prostatei mărite. Diabetul, hipertensiunea, obezitatea, vârsta înaintată, dar și istoricul familial sunt factori de risc în cazul apariției acestei afecțiuni.

Printre cele mai întâlnite simptome ale insuficienței renalce cronice se numără următoarele: greața, oboseala, pierderea apetitului, tulburările de somn. De asemenea, apare slăbiciunea fizică.

În plus, cei cu astfel de probleme observă că au contracții musculare involuntare. De asemenea, li se umflă tălpile și gleznele. Durerile din zona toracică, precum și dificultățile de respirație sunt alte simptome care se întâlnesc frecvent în cazul insuficienței renale cronice.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top