Connect with us

Revistateo.ro

Placinta cu cartofi

Stiri

Placinta cu cartofi

Placinta cu cartofi

Ingrediente
1 cratiţă de 5 l cu cartofi
7-8 cepe mari
ulei
sare
piper
1 lingurita de boia
pasta de ardei iute
cimbru uscat (optional)

Aluat:
1 kg de faina
80 g de drojdie proaspata
1 lingura de zahar
4 linguri de ulei
1-2 linguri de sare
cam 600 ml de apa calduta

Mod de preparare
Se fierb cartofii (spalati) in apa clocotita cu sare, nu chiar de tot (cam 20 de minute de cand clocoteste apa). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei mai mult. Se lasa (cu capac) pe foc mediu sa se moaie bine. Se adauga sare, piper, boia, pasta de ardei iute.

Cartofii curatati se dau pe razatoarea mai mare. Nu conteaza daca se mai sfarma din ei. Se amesteca ceapa si cartofii si se adauga potrivit sare, piper, cimbru. Se face un aluat precum blatul de pizza din toate ingredientele si se lasa cam 30 de minute la dospit.

Se ung 2 tavi cu ulei. Aluatul se imparte in 4 si se fac 4 foi. Se intind pe planseta presarata cu faina. Se pune foaia in tava. Aluatul se inteapa inainte cu furculita. Se imparte umplutura (rece) in 2 si se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita.

Se unge cu ou batut deasupra. Se coace in cuptor preincalzit cam 1 h, depinde de cuptor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top