Connect with us

Revistateo.ro

Prajelile tripleaza riscul bolilor de inima

Stiri

Crusta de la carne tripleaza riscul bolilor de inima

Crusta dupa care tanjiti atunci cand consumati carnea prajita nu este deloc sanatoasa, ba chiar este responsabila de aparitia bolilor cardiovasculare!

Cercetatorii de la Universitatea din Ilinois, Statele Unite, au descoperit ca acea crusta de la carnea de fast food sau cartofii prajiti care se formeaza pe deasupra, creste riscul formarii bolilor de inima. „Vedem dovezi ca metodele de gatit creeaza o crusta, ganditi-va la marginea unei negrese sau marginile crocante ale carnurilor preparate la temperaturi foarte inalte, deci aceste metode produc compusi finali de glicare avansata (advanced glycation end products – AGEs). Iar AGEs sunt asociati cu formarea de placa, felul de placa pe care o vedem la boala cardiovasculara”, sustine dr. Karen Chapman Novakofski, de la Universitatea Ilinois.

CITESTE SIZAHARUL, PERICULOS PENTRU INIMA

Cei care sufera de diabet sunt adesea sfatuiti sa coaca mancarea, desi este o metoda nesanatoasa, atat coacerea sau frigerea alimentelor.

Experimentul realizat de cercetatori a adunat la un loc doua grupuri de persoane care au consumat alimente cu AGEs si alimente fara AGEs. Cei care au consumat carnea sau cartofii prajiti cu crusta si-au crescut riscul de formare a unei boli de inima cu 3,7 ori mai mare.

Daca doriti sa consumati carne, preparati mancarea cat mai sanatos, prin fierbere sau inabusire. Diabeticii trebuie sa aiba cel mai mult grija cu mancarea cu crusta intrucat sunt predispusi mai tare la pericolele cardiovasculare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top