Stiri
Yummy! Tort bounty cu nuca de cocos
Pentru ca este duminica, ne-am gandit sa iti oferim o reteta delicioasa: un tort bun de gustat impreuna cu cei dragi!
INGREDIENTE
Pentru blat
3 oua
10 linguri zahar
1/2 ceasca unt
3 linguri lapte integral
3 linguri cacao
10 linguri faina
2 lingurite praf de copt
Pentru crema
2 cesti lapte rece
5 linguri gris
12 linguri zahar
1/2 ceasca unt
15 linguri nuca de cocos razuita
Pentru sirop
1 ceasca lapte
5 linguri zahar
Pentru glazura
200 g ciocolata amaruie
2 linguri unt
3 linguri lapte
MOD DE PREPARARE
Acest deliciu este specific zonei Caraibelor, acolo unde nuca de cocos exista din plin. Imagineaza-ti ca esti in Caraibe gustand din tortul Bounty cu nuca de cocos.
Amesteca untul cu zaharul , apoi adauga ouale, unul cate unul, laptele si restul de ingrediente uscate pentru blat. Unge o tava de tort si tapeteaza cu hartie de copt, apoi toarna amestecul si da la cuptor la 180 de grade, pana trece testul cu scobitoarea (circa 30 minute). Lasa la racit.
Pune laptele pentru crema, zaharul si untul intr-un vas pe foc si cand fierbe adauga grisul. Cand se ingroasa, da deoparte si adauga nuca de cocos. Taie blatul racit in doua si unge a doua jumatate cu crema de cocos, apoi pune partea superioara a blatului peste crema.
Topeste zaharul pentru sirop, pana se caramelizeaza putin. Toarna laptele peste zahar si lasa sa fiarbăa la foc mic. Toarna sosul peste tort si lasa la insiropat. Topeste ciocolata pentru glazura impreuna cu untul, pune laptele deasupra si amesteca. Toarna glazura deasupra tortului insiropat si da la rece pana la servire.