Connect with us

Revistateo.ro

Life

Cum reduci ridurile si cicatricile cu nucsoara si scortisoara

Procesul imbatranirii nu poate fi complet prevenit, insa sunt metode care te ajuta sa il reduci. Iata cum reduci ridurile si cicatricile cu nucsoara si scortisoara.

Toata lumea isi doreste un ten sanatos, fara impefectiuni si fara riduri. De asemenea, multi isi doresc sa scape de cicatricile care li se par inestetice.

Dupa o anumita varsta, incep sa apara ridurile fine, pete ale pielii si albirea parului. Lipsa colagenului din piele duce la ridurile de expresie, care se adancesc si devin din ce in ce mai vizibile.

Colagenul si elastina servesc ca un suport al pielii pentru a o mentine fina, supla si puternica.

Cand razi, plangi sau te incrunti, ridurile apar pe chip. Nu ai nevoie de tratamente scumpe pentru a incetini acest proces al imbatranirii pielii.

Exista trei tipuri de riduri:

1. Ridurile dinamice – acestea apar in urma miscarilor repetate ale fetei. Apar mai ales in jurul ochilor(laba gastei) si al gurii. De asemenea, se pot vedea si in jurul sprancenelor.

2. Ridurile care se pliaza. Acestea apar in urma pierderii grasimii din zona subcutanata. In timpul imbatranirii, sunt cele mai comune riduri care apar.

3. Ridurile statice – aceste riduri sunt asociate cu varsta si cu stilul de viata al unei persone. Fumatul si consumul de bauturi alcoolice sunt cauza aparitiei acestor tipuri de riduri.

Iata un tratament natural, care te ajuta la diminuarea ridurilor. In plus, este eficient si pentru micsorarea cicatricilor si al acneei.

Ai nevoie de:
– o lingurita de suc de lamaie organica
– 1 lingura de nucsoara
– 1 ligura de pudra de scortisoara
– 1 lingurita de miere naturala.

Cum reduci ridurile.  Foloseste masca o data pe saptamana

Se amesteca cele patru ingrediente intr-un bol, pana cand se obtine o pasta omogena. In cazul in care ai piele sensibila, poti adauga mai multa miere in compozitie. Aceasta are un excelent rol antiinflamator. Astfel, inflamatiile de pe fata vor fi reduse semnificativ inca de la prima utilizare.

Ca sa subtiezi compozitia, se poate adauga putina apa. Se spala foarte bine fata cu apa calduta si cu sapun sau cu gel special de curatare a fetei. Mai apoi, se usuca folosind un prosop curat. Se aplica masca folosind degetele si se incepe masarea fetei cu miscari circulare. Se evita zona ochilor, pleoapele si zona gurii. Dupa ce se lasa timp de 15 minute sa actioneze, se spala cu apa calduta. Se poate folosi o crema hidratanta ori putin ulei de cocos.

Inainte de a folosi orice masca de fata, pentru a evita o iritatie a pielii, se recomanda sa se aplice pe o zona mica a fetei. Asa cum se face inainte de a aplica o vopsea de par, se procedeaza si inainte de aplicarea unei masti. Fiecare piele este diferita si nu intotdeauna tratmentele naturiste pot functiona. Depinde de tipul de piele, dar si de afectiune.

Articole pe aceeasi tema:

Cum scapi de riduri cu solutii homemade

Ingrijirea pielii gatului, pentru a evita ridurile

Masca impotriva ridurilor cu turmeric

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top