Connect with us

Revistateo.ro

Cherofobia. Ce este și cum se manifestă

Sanatate

Cherofobia. Ce este și cum se manifestă

Multe persoane au diferite fobii. Și, dacă unele dintre ele sunt cunoscute, despre altele nu se știu multe informații. Tu știi ce este cherofobia? Află răspunsul din rândurile de mai jos. Iată cum se manifestă.

Ce este cherofobia

Cherofobia este teama de fericire. Da, există oameni care se tem de acest lucru. Acest termen provine din limba greacă. ”Chairo” înseamnă bucurie. Cei care au această fobie cred că lucrurile frumoase, fericite, se vor termina ducând, de fapt, la adevărate tragedii, dezastre. Tocmai de aceea, oamenii care suferă de cherofobie refuză să se bucure de lucrurile bune care li se întâmplă.

Potrivit psihologilor, fobia aceasta poate fi considerată o formă de anxietate. De asemenea, specialiștii sunt de părere că sunt anumite semne ce indică dacă o persoană suferă sau nu din cauza acestei fobii.

Spre exemplu, oamenii care suferă de cherofobie nu vor să participe la evenimente amuzante. De asemenea, evită evenimentele sociale. În plus, refuză să ia decizii importante, ori să facă schimbări în viețile lor. Iar când se simt bucuroși, ei vor ascunde lucrul acesta de toată lumea.

Deseori, cherofobia apare în urma unor evenimente nefericite ce au avut loc în trecut. Așa apare ideea potrivit căreia lucrurile pozitive se termină imediat și sunt urmate de lucruri negative.

CITEȘTE ȘI: A crezut că are o iritație de la epilat, dar suferea de o boală gravă

CITEȘTE ȘI: Care este boala primăverii și cum să te tratezi în mod natural

CITEȘTE ȘI: Berea de urzică. Ce este, cum se prepară și ce boală tratează

Unele persoane ce suferă de această fobie apelează la tratamente ce sunt folosite și în cazul depresiei. Dar în anumite cazuri pot fi inutile. În schimb, în astfel de situații se recomandă să se facă o analiză a trecutului. Astfel se va afla care sunt situațiile ce au dus la apriția acelei probleme.

Așadar, cherofobia este o problemă pe care unele persoane o au. Acum știi cum se manifestă și poți afla dacă și tu o ai, sau poate persoane apropiate de tine. Ai mare grijă! Este nevoie să fie tratată.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top