Connect with us

Revistateo.ro

Vești teribile despre regizorul Lucian Pintilie! Medicii se chinuie să îl țină în viață

Stiri

Vești teribile despre regizorul Lucian Pintilie! Medicii se chinuie să îl țină în viață

Lumea filmului trece prin momente de cumpănă în aceste zile! Cunoscutul regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, se află în stare gravă, la spitalul Elias.

Medicii încearcă în aceste momente să-i salveze viața, însă sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Starea de sănătate a celebrului regizor s-a agravat în această iarnă. Acesta a ajuns la spital în urma unei răceli puternice.

Citește și: A murit Curtis Hanson, regizorul filmelor “8 Mile” si “LA Confidential”

Regizorul Lucian Pintilie este internat la terapie intensivă, în stare gravă, la Elias, potrivit observator.tv. Regizorul în vârstă de 84 de ani se află sub atenta supraveghere a medicilor, care speră la o minune. Cineastul român ar fi răcit foarte puternic în această iarnă, problemele la plămâni fiind foarte grave.

Lucian Pintilie s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în Basarabia de Sud. După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din București. Cele mai importante dintre ele, cu care a și devenit cunoscut, sunt: Copiii soarelui (1961), Proștii sub clar de lună (1962), Cezar și Cleopatra (1963), Biedermann și incendiatorii (1964).

Citește și: Dan Chișu, operat de urgență pe cord deschis. Care este starea regizorului

Inima mea e pe înălțimi (1964), D’ale carnavalului (1966). Livada cu vișini (1967), Revizorul (1974), spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentație). De asemenea, a montat și două filme de lung metraj: Duminica la ora 6 și Reconstituirea, potrivit wikipedia.org.

Filmul Reconstituirea a fost interzis de Nicolae Ceușescu

Cel de-al doilea film al său, Reconstituirea narează povestea reconstituirii unei bătăi între doi tineri, întreprinsă de Miliție, care se transformă într-o crimă. Imediat după lansare, filmul a provocat un imens scandal, iar Nicolae Ceaușescu a dispus interzicerea filmului.

Rolurile principale erau interpretate de Vladimir Găitan și George Mihăiță. Criticii de film consideră că acesta din urmă a făcut în Reconstituirea rolul cel mai important al carierei sale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top