Stiri
RETETA ZILEI. Gulas de cartofi
RETETA ZILEI. Gulas de cartofi
Ingrediente
2 cepe potrivite
2 morcovi
jumate de ardel rosu
jumate de ardel verde
400-500 g carne de vita
un carnat
800-1000 g cartofi
ulei
sare
piper
boia
condimente pt cartofi
2 linguri de secretul gustului
Mod de preparare
Se curata ceapa, morovi, ardeiul verde si ardeiul rosu, se spala apoi se tau cubulete mici. Intr-o cratita se pune ulei unde se adauga legumele sa se caleasca putin cu boia peste care se adauga carnea de vita taiata cubulete si se pune o cana de apa si se lasa la fierbere pana a scazut apa si a fost fiarta carnea.
Cand apa deja fierbe se adauga carnatul taiat cubulete si cartofii taiati in cuburi mai mari, peste care se presara condimente de cartofi, cele 2 linguri de secretul gustului, piper, se pune apa peste si se da la fiert la foc mic.
Cand sunt fierti cartofii se face o ingroseala din 2 linguri de faina cu apa si se adauga sare dupa gust si sa se dea in clocot. Dupa ce stingeti focul, adaugati patrunjelul. Pofta mare!