Stare de bine
Când nu te poți abține
Senzația de abdomen umflat, de balonare și automat disconfortul abdominal resimtit nu se limitează la sărbători sau vacante. Oamenii se plâng că suferă de balonare regulat, chiar dacă nu au mâncat o masă copioasă.
În unele cazuri, balonarea poate deveni suficient de severă pentru a determina umflarea perceptibilă a abdomenului. Balonarea este de obicei legata de ce și cum mâncați, deci câteva schimbări simple pot ajuta.
Iată trei cauze comune ale balonării și cum le puteți evita:
1. Excesul de mancare este probabil cea mai frecventă cauză a balonării.
Porții mai mici ar trebui sa usureze durerea fizica….
2. Mesele bogate și grase vă pot face să vă simțiți plini. Digestia grasimilor poate dura mai mult decat cea a proteinelor sau carbohidratilor, asa ca acestea mentin stomacul ocupat o perioada mai lunga de timp.
Evitați balonarea prin limitarea grăsimilor în dieta de zi cu zi.
3. Mâncatul pe repede inainte, din lipsa de timp adaugă riscul de balonare după masă. Remedierea este simplă – mâncați mai încet. Semnele de satietate pot dura până la 20 de minute pentru a ajunge la creier, pentru a atenua pofta de mâncare. Mulți experți în pierdere în greutate considera că mâncatul incet ajută la prevenirea supraalimentării.
Aproximativ jumătate din gazul din sistemul digestiv este înghițit. Restul este produs de bacterii din intestin care ajuta la digerarea alimentelor. Dacă tractul gastrointestinal nu-l mișcă eficient, se acumulează gaze în intestine, provocând balonare și disconfort.
Dacă aveți frecvent balonare datorata acumularii de gaze, evitați aceste obiceiuri care maresc cantitatea de aer pe care o inghititi:
Bautul cu ajutorul paielor
Mestecatul gumei
Evitarea bauturilor carbogazoase
Unii oameni înghit mai mult aer când sunt nervoși. Este posibil ca modalitățile de a reduce stresul și anxietatea, cum ar fi exercițiile de respirație sau relaxarea progresivă a mușchilor, pot contribui la reducerea excesului de gaz și a balonării.
Evitati alimentele care provoaca balonarea:
1.Lintea care conține oligozaharide. Aceste zaharuri trebuie să fie descompuse de bacterii în intestine prin fermentatie si produc flatulenta.
2.Fructe și legume cum ar fi: varză de Bruxelles, varză, conopidă, morcovi, prune, caise. Acestea conțin zaharuri și amidon care pot provoca gaze și balonare.
3. Îndulcitorii pot provoca, de asemenea, gaze și balonare. Sorbitolul, un îndulcitor artificial este greu de digerat. Fructoza, un zahăr natural adăugat la multe alimente procesate, este de asemenea dificil de digerat pentru multi dintre noi. Pentru a evita balonarea, identificati îndulcitorii în alimentele pe care le consumați și limitați cantitatea.
4. Produsele lactate pot fi o sursă de suferință intestinală și balonare dacă aveți probleme cu digerarea lactozei sau a zahărului din lapte.
5. Cerealele, recomandate pentru multele lor beneficii pentru sănătate, pot provoca uneori probleme de balonare și gaze. Unul dintre motivele pentru care boabele integrale sunt atât de sănătoase este conținutul ridicat de fibre. Dar fibrele sunt un carbohidrat mai greu de digerat. Creșterea bruscă a cantității de fibre pe care o consumați poate provoca gaze, balonare și constipație.
Nutriționiștii recomandă creșterea lentă a cantitatii de fibre din dieta dvs. pentru a permite corpului să se adapteze. În același timp, beți multă apă cu alimente bogate în fibre.Consumul de lichide ajută fibrele să treacă prin sistemul digestiv și previne balonarea și constipația.
Si totusi… daca pofta este atat de mare si nu va puteti abtine sa nu mancati ceea ce va provoaca balonare si discomfort abdominal, exista un remediu simplu si rapid de a elimina aceste simptome neplacute: administrarea produsul Kebene Plus.
Kebene Plus este prima combinatie din Romania de simeticona si carbune activ cu actiune dubla antibalonare si antiflatulenta.
Doza recomandata este de 4 comprimate pe zi, de preferinta 2 comprimate dupa masa principala.
Kebene Plus actioneaza rapid, in numai 15 minute, mai intai in stomac apoi in intestin astfel incat sa-ti recapeti starea de bine.
Kebene Plus ofera un remediu eficient impotriva balonarii , diminueaza durerea si crampele datorate acumularii de gaze intestinale si previne flatulenta si eructatiile.
Mai mult, Kebene Plus are actiune strict locala, nu se asimileaza in organism, fiind un produs foarte sigur in administrare.
Produsul Kebene Plus poate fi achizitionat din orice farmacie.