Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa faci daca te loveste fulgerul

Stiri

Ce trebuie sa faci daca te loveste fulgerul

Descarcarile electrice te pot atinge mai ales atunci cand te afli intr-o zona unde nu exista stalpi care se preia electricitatea. Nu de putine ori ai auzit astfel de stiri care se intampla in general la tara, acolo unde pe camp nu exista niciun stalp, sau in varful dealului ori la munte. Iata ce trebuie sa faci daca ai fost fulgerat.

Publicatia „Art of Manliness” a realizat o lista cu pozitia corecta a corpului atunci cand va aflati in mijlocul furtunii si nu stiti cum sa faceti fata tunetelor si fulgerelor. Daca va furnica pielea sau vi se ridica parul de pe piele este evident ca fulgerul loveste in apropierea voastra, cu riscul extrem de mare sa va atinga in orice moment al furtunii.

Ghemuiti-va cat de tare puteti, insa nu va intindeti pe sol. O alta idee proasta este sa te adapostesti sub copac: acestia pot prelua electricitate si te poti curenta.

Pozitia corecta este aceea in care atingeti pamantul doar cu varful picioarelor si cu calcaile unite; in asa fel fulgerul va intra intr-un picior si va iesi in sol prin alt picior, fara sa va afecteze restul corpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top