Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care iti ingalbenesc dintii

Ingrijirea dintilor

Alimente care iti ingalbenesc dintii

Exista o serie de alimentele care iti ingalbenesc dintii si e bine sa stii de care sa te feresti. Dintii pe care ii vezi in reclamele pentru pasta de dinti cu siguranta nu sunt patati de cafea sau alte alimente pe care le consumi zilnic.

Lista scurta a alimentelor care iti pateaza dintii

CAFEAUA
Cafeaua iti fac dintii  galbeni instant, mai ales daca a devenit un obicei sa o bei dupa ce te-ai ridicat din pat. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa iti speli dintii. Evita pe cat posibil consumul de cafea dis-de-dimineata.

SUCUL DE AFINE
Acest suc iti pateaza dintii atat de tare incat nu poti elimina culoarea cu o simpla spalare de dinti. Pentru redobandirea albului dentar, pe langa spalatul dintilor, consuma un mar imediat ce ai baut suc de afine.

CIOCOLATA
Se stie ca zaharul contribuie din plin la formarea cariilor, iar ciocolata contine mult zahar. Primul semn ca vei avea carii este ingalbenirea dintilor, colorarea acestora de la chimicalele pe care le contin dulciurile.

GUMA DE MESTECAT
Cu sau fara zahar, guma care contine coloranti si indulcitori iti poate colora dintii. Oamenii consuma guma de mestecat pentru a regla PH-ul salivar, insa putini stiu ca guma contribuie la ingalbenirea dintilor.

Energizantele si bauturile acidulate

Acestea te pot ajuta sa iti revii dupa o zi obositoare de munca ori daca iti pierzi din energie in timp ce faci treaba. Partea proasta e ca anumite chimicale din bauturile energizante iti afecteaza nu doar dintii, ingalbenindu-i, ci intreg organismul.

CITESTE SI: Remedii naturale pentru a scapa de gingivita si pentru a albi dintii

Evita pe cat posibil consumul acestor bauturi. Daca vrei un plus de energie, mai bine mananca un cub de zahar sau o banana. Bananele sunt bogate in magneziu si, dupa cum se stie, acest mineral iti da energie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top