Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Sărbătoare pe 13 mai. Ce nu ai voie să faci astăzi, sub nicio formă

Ziua de 13 mai este importantă pentru toți creștinii și marchează a 6-a duminică după Paști. A 6-a duminică după Paști este cunoscută pentru credincioși drept Duminica orbului din naștere.

Se spune că era într-o sâmbătă. Abia scăpat de mânia şi ameninţarea uciderii cu pietre, Iisus a văzut un orb din naştere, un conaţional de-al celor care Îl izgoniseră.

Apostolii L-au întrebat: „Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?” Iisus a răspuns: „Nici el n-a păcătuit şi nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9, 2-3).

Citește și: Sărbătoare azi: Sfântul Cuvios Ilarion. Rugăciunea care te apără de blesteme

După ce Mântuitorul a iertat-o pe femeia adulteră (Ioan 8, 4-7), a făcut următoarea afirmaţie: „Eu sunt Lumina lumii; cel care Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8, 12), o afirmaţie care, este coroborată cu altele:

„Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac”, sau „Dacă Mă slăvesc Eu pe Mine Însumi, slava Mea nimic nu este. Tatăl Meu este Cel Care Mă slăveşte, despre Care ziceţi voi că este Dumnezeul vostru” (Ioan 8, 51 şi 54) şi rostite cu prilejuri diferite, i-a determinat pe iudei să arunce cu pietre asupra Lui.

Citește și: Sărbătoare mare astăzi. Rugăciunea care îți va aduce sănătate tot restul anului

Mai ales că după ce S-a autoproclamat „Lumină a lumii”, adversarii Săi ziceau: „Oare nu zicem noi bine că Tu eşti samarinean şi ai demon?” (Ioan 8, 48).

Iisus le-a zis: „Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatăl Meu, şi voi nu Mă cinstiţi pe Mine” se spune în Evanghelia Ioan 8, 49. Şi după o discuţie aprinsă pe seama patriarhului Avraam, Mântuitorul a părăsit Templul şi s-a dus (Ioan 8, 59).

Ce trebuie să faci pe 13 mai ca să îți meargă bine

Este o sărbătoare marcată în calendar cu cruce roșie. De aceea, femeile și bărbații nu au voie sub nicio formă să lucreze, să facă treburi gospodăreşti. Este păcat să taie, să coasă ori să spele.

De asemenea, creștinii trebuie să nu stea supărați unii pe ceilalți și le împartă mâncare celor mai nevoiași ca ei.

Este indicat, de asemenea, ca toți creştinii să meargă la biserică, acolo unde preoţii vor ţine în ziua de duminică, 13 mai, o slujbă importantă. În toate bisericile se spune pilda orbului din naștere, o predică cu semnificații profunde.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top