Stiri
Ce se va întâmpla cu pensiile românilor? Anunțul a fost făcut
Anul acesta, deficitul la fondul de pensii a scăzut. Este vorba despre o scădere la jumătate anul acesta, comparativ cu anul anterior. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor? Află detaliile din rândurile care urmează. A fost făcut anunțul care spune totul.
Află ce se va întâmpla cu pensiile românilor
Ministrul Muncii a venit cu vești liniștitoare pentru români. A declarat că pensiile și salariile nu vor întârzia. Asta deoarece au fost puși bani la o parte special pentru a nu fi probleme.
„Nu trebuie să panicăm pe nimeni. Noi avem bani de pensii şi de salarii puşi în bugetul de stat pe nişte cifre prognozate. De aici am pornit cu transferul contribuţiilor din cauza datornicilor.
Erau două milioane de persoane care aveau datorii la pensii şi la sănătate, pentru că nu se plătea de către angajatori. (…) Vă spun pe cifre, 890 de milioane de euro în primul trimestru al lui 2017, 400 de milioane de euro în primul trimestru al lui 2018 deficit”, a spus ministrul Muncii potrivit Antena 3.
CITEȘTE ȘI: Contribuții Pilonul II de pensii. Decizia luată de Lia Olguța Vasilescu
CITEȘTE ȘI: Ministrul Muncii surprinde: Ce se întâmplă cu pensiile românilor
Ce se întâmplă cu pensiile dacă Pilonul II va fi opțional
Mulți români au o dilemă legată de banii lor: ce se întâmplă cu pensiile dacă Pilonul II va deveni opțional?
Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că Pilonul II de pensii va deveni opțional. Salariatul va opta dacă își va îndrepta contribuția de 3,75% spre Pilonul II sau spre Pilonul II.
„Este o eroare gravă pe care guvernanții sunt gata să o treacă la capitolul deciziilor unilaterale”, spune deputatul Marinel Pirtea. Acesta subliniază că statul dorește să naționalizeze (parțial) Pilonul II pentru a acoperi promisiunile electorale, notează realitatea.net.
„Soluția naționalizării pilonului II înseamnă pensii mai mici pentru actualii angajați. Sistemul solidarității între generații va ajunge falimentar.
Se va prăbuși cu totul atunci când prima generație „baby boom” (cunoscută și ca „decreței” în țara noastră) va atinge pragul pensionării. Atunci raportul dintre angajați și pensionari se va schimba. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.