Connect with us

Revistateo.ro

De ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână

Credinta

De ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână

Tu știi de ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână? Preoții explică de ce acesta este un obicei păgân pe care credincioșii nu trebuie să îl adopte. Mai jos vei găsi explicația pentru potrivit căreia nu este bine să porți ață roșie la mână.

Iată de ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână

Părintele Calistrat de la Mănăstrirea Vlădiceni din România a explicat de ce nu este bine ca cei credincioși să nu poarte ață roșie la mână.

„Foarte multă isterie și foarte multă agitație legat de faptul că noi am importat sărbători din occident și le-am adus în Romania, iar în felul acesta desacralizăm creștinătatea și ortodoxia! Dar când te duci să îți citească în cafea sau în cărți, cu dama de verde în cărare și cu ghiocul prin cimitir să cauți strigoi sau moroi, când de Sfântul Andrei umbli cu usturoi și cu ciorapi întorși pe dos, sau cu ața roșie la mână de deochi și tămâie prin buzunare… nu-i tot un Halloween? Dar noi când stam cu nasul în zodiac și vrem să vedem cum ne merge, când calculăm la numerologie sau descifram visele nu facem la fel?”, este mesajul părintelui Calistrat postat pe o rețea de socializare.

CITEȘTE ȘI: Părintele Cleopa, avertisment pentru creștinii care se închină la icoane în biserică: „Nu mai sărutați sfinții pe…”

CITEȘTE ȘI: Păcatul pe care îl fac femeile în timpul sexului. Ce spun preoții?

Părintele a dorit să sublinieze faptul că acest obicei este o exagerare, iar „exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte și obișnuit”.

Părintele Maxim Melinti, parohul bisericii de la Ghidighici, a explicat de unde provine acest obicei.”Conform cu învățăturilor kabbaliste, ața roșie poartă o energie puternică, care poate influența viața și soarta omului, de-al proteja de rău și de-al ajuta să obțină cât mai multe succese în afaceri și relații. Respectiv, cel care va purta ața roșie, se crede că va fi protejat de „ochiul rău”, de deochi și invidia omenească”, a scris pe blogul personal părintele.

Așadar, nu este bine să porți ață roșie la mână. Creștinii ar trebui să renunțe la acest obicei. Mai sus ai văzut care sunt explicațiile. Preoții susțin că acest obicei nu este unul specific creștinilor. De aceea nu este bine ca oamenii să poarte ață roie la mână.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top