Connect with us

Revistateo.ro

Sfântul Grigorie, sărbătorit pe 22 iunie

Credinta

Sfântul Grigorie, sărbătorit pe 22 iunie

Pe data de 22 iunie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Grigorie. Sărbătoarea este marcată în calendar cu cruce neagră. În această zi, creștinii pot rosti o rugăciune adresată acestui Sfânt. O vei găsi mai jos, alături de câteva informații legate de Sfântul Grigorie.

Sfântul Grigorie este sărbătorit pe data de 22 iunie. Rugăciunea care se spune în această zi

Sfântul Grigorie Dascălul s-a născut la București. În perioada 1823-1834 a fost Mitropolit al Țării Românești. Studiile le-a urmat la școli renumite din București. După aceea a fost călugăr la Mănăstirea Neamţ.

Pe data de 22 iunie, în anul 1834, a plecat dintre noi. Întreaga viață a fost un exemplu de sfințenie și de iubire. În timpul vieții, mitropolitul Grigorie Dascălu a avut o bogată activitate pastoral-misionară şi social-culturală. Pentru activitatea sa, precum și pentru strădania duhovnicească, a rămas atât în istoria poporului român, cât și în cea a Bisericii. Din secolul al XIX-lea a devenit cunoscut și ca ”Dascălul”.

Mai jos vei găsi rugăciunea care poate fi rostită în ziua în care este sărbătorit Sfântul Grigorie.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea celor 9 marți. Se rostește 9 marți la rând pentru a-ți schimba viața

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care se spune la fiecare început de săptămână

„Veniţi toţi credincioşii, cu cununi de laudă să încununăm pe Grigorie, podoaba arhiereilor sş lauda călugărilor, ajutătorul săracilor şi ocrotitorul orfanilor, nădejdea păcătosilor, tămăduirea bolnavilor şi darul lui Hristos pentru neamul românesc, pe mitropolitul şi dascălul cel de Dumnezeu însuflat căruia sa-i zicem: Bucură-te, Sfinte Grigorie, ierarhul lui Hristos, cel ce te rogi pentru mântuirea sufletelor noastre.

Bucură-te, Sfinte Mitropolit, pildă a înfrânării şi chip al blândeţei! Bucură-te, întărire a dreptei credinţe şi izvor al înţelepciunii, vas al dumnezeiescului Duh şi reazim neclintit al Ortodoxiei, trâmbita cea vrednică de lauda a Bisericii si icoană adevăratei vieţuiri, de trei ori fericite Grigorie, roagă pe Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greseli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta”, este rugăciunea pe care creștinii o pot rosti către Sfântul Grigorie Dascălul.

Sursă foto: Doxologia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top