Connect with us

Revistateo.ro

5 motive pentru care casatoria este o CIUDATENIE

Stiri

5 motive pentru care casatoria este o CIUDATENIE

Casatoria se presupune ca a fost inventata pentru ca un cuplu sa traiasca in armonie si fericire impreuna, insa este plina de ciudatenii. Nu tot timpul teoria se pupa cu practica.

BARBATII NU SUNT AFECTATI DACA FEMEILE SE IMBOLNAVESC
Femeile se preocupa mai mult de sanatatea sotilor decat o fac barbatii, sustin reputati psihologi si cercetatori sociologi. In cele mai multe cazuri, cand femeia se imbolnaveste, sar in ajutor copii mai repede decat o face tatal.

BARBATII SCUNZI RAMAN CASATORITI SI VOR O LEAFA MAI MARE
Cercetatorii Abigail Weitzman si Dalton Conley de la Universitatea din New York au descoperit ca inaltimea partenerilor are un impact semnificativ asupra casatoriei. In timp ce barbatii mai inalti cauta femei mai stilate si mai educate, desi mariajul nu rezista mult, barbatii mai scunzi reusesc sa se casatoreasca cu femei cu care pot avea o relatie indelungata. De asemenea, ei tind sa compenseze inaltimea cu un salariu mai mare.

NUNTILE MARI POT CONTRIBUI LA O CASNICIE DE SUCCES
Doar 41% dintre cei care s-au casatorit formal se declara fericiti, cele mai multe cupluri care rezista mai mult fiind cele care au avut nunti mai fastuoase. Decizia de a avea o nunta mare simbolizeaza angajamentul, care influenteaza starea de spirit a cuplurilor.

SOTII SUNT GENETIC PREDISPUSI SA ISI INSELE PARTENERII
Indiferent ca este vorba despre femei sau barbati, ambele sex pot fi programate genetic sa insele. Vinovata se pare ca este gena numita DRD4 care transforma casatoria intr-o mare iluzie. Aceeasi gena alimenteaza si dependenta pentru alcool si jocuri de noroc.

SOTIE INSEAMNA RUSINE
Etimologic, termenul “wife” provine din radacina proto-indo-europeana “weip” (a transforma, a rasuci, a impacheta) sau “ghwibh”, care are o radacina care inseamna rusine. Poate nu te surprinde faptul ca termenul “marriage” provine din termenul latinesc “mas” care inseamna barbat sau masculin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top