Sanatate
Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, bolile din bagajul genetic. Topul bolilor moștenite genetice
Copiii pot moșteni o mulțime de boli de la părinți, de la bunici sau chiar de la neamuri îndepărtate. Există o serie de afecțiuni de care trebuie ca părinții să țină cont și să le facă analize copiilor, pentru a preveni anumite afecțiuni.
Invitați la emisiunea „Adevăruri ascunse”, Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au vorbit despre bolile din bagajul nostru genetic. Iată care sunt cele mai comune:
Diabetul zaharat tip 2 se poate moșteni și poate veni peste o generație, dar obligatoriu există pe un fir al familiei și cu siguranță apare. Sunt copii mici care au diabet. Copiii pot face diabet și din cauza unui șoc. Poate fi moștenit și de la mamă și de la tată.
Gropița din obraj și din bărbie sunt mutații genetice moștenite de la părinți, străbunici. Gropița înseamnă că vor naște mai mult fete decât băieți.
Glanda tiroidă se moștenește genetic. La fel, dacă nu a avut mama și are bunica, va avea fata. Sunt și băieți care pot dezvolta probleme ale glandei tiroide. Se moștenește cea autoimună de la unul dintre părinți. Din copilărie trebuie să fie atenți părinții și să le facă analize copiilor pentru a depista problemele.
Lidia Fecioru, cele trei reguli pentru a atrage bunăstarea în casa ta
Intoleranța alimentară – e des întâlnită din cauza E-urilor. Alergiile pot fi moștenite, de asemenea, de la mame.
Fibroamele uterine – dacă mama a avut probleme, inclusiv anexita, aceeași problemă o va avea și fiica. Modificările hormonale le vor avea și fiicele. La fel, și tot ce ține de chisturi. Pot fi și boli ale noastre, proprii.
Astmul bronșic – se și moștenește, dar poate fi și o bronșită, o formă mai ușoară. Se declanșează la copii de la conflictul părinților. Copilul se simte vinovat de nefericirea părinților. Reprimarea sentimentelor poate duce la această afecțiune.
Întreruperea inspirațiilor sau expirațiilor duce la această afecțiune.
Se pot moșteni și osteoporoza, coxartroza.