Sanatate
Toți pacienții care au cancer au un PH prea acid. Cum testezi cel mai ușor PH-ul acasă
Atunci când corpul uman este alcalin, medicii constată că ești sănătos și că nu sunt motive de îngrijorare. Reacțiile chimice în interiorul celulelor, bacteriile benefice din stomac și sistemul imunitar funcționează mai bine atunci când există un mediu alcalin în corp. Nivelul PH-ului în organism se încadrează între 0 și 14.
Medicii spun că toți pacienții cu cancer au PH prea acid și atrag atenția asupra unei schimbări radicale a stilului de viață.
Tot ce este peste 7 este alcalin, în timp ce este sub 7 este considerat acid. Un corp cu un mediu acid înseamnă că bolile se pot înmulți mai ușor și pot pune viața în pericol.
S-a dovedit că atunci când nivelul pH-ului corpului devine prea acid (o stare cunoscută sub numele de acidoză), corpul uman este mult mai sensibil la multe afecțiuni, precum:
creștere în greutate, metabolism încetinit și incapacitatea de a pierde în greutate.
-inflamația cronică
-tensiune arterială crescută
-diabet
-probleme la nivelul vezicii și la nivelul rinichilor, pietre la rinichi
-imunitate scăzută
-îmbătrânire prematură
-osteoporoză, oase slabe și fragile, precum și posibilitatea unor fracturi. De asemenea, și durerile articulare sunt mai puternice, iar acidul lactic se acumulează mai mult.
-tulburări ale dispoziției, tulburări ale stomacului, dar și tulburări din cauza fungilor.
PH-ul corpului tau afecteaza totul. Cercetările au demonstrat că boala nu poate supraviețui într-o stare alcalină și că virușii, bacteriile, drojdia, mucegaiul, ciupercile, candida și celulele canceroase se dezvoltă într-un mediu acid, cu un nivel scăzut de oxigen și pH scăzut.
Citește și: Beneficiile apei alcaline
Un pH acid poate rezulta dintr-o dietă care formează acid, stres emoțional, precum și supraîncărcare toxică și reacții imune sau orice proces care privează celulele de oxigen și alți nutrienti.
Medicii recomandă o dietă bogată în alimente alcaline. Dintre legume, se recomandă în mod special: varza albă, varza creaţă, varza roşie, broccoli, conopida, ceapa verde, usturoiul verde, prazul, dovleceii, castraveţii, ţelina, sfecla, anghinarea, sparanghelul.
Citește și: Dieta alcalina – calea catre longevitate, vitalitate, sanatate
Apoi, nu trebuie să lipsească din alimentaţie salatele foarte bogate în clorofilă, cum ar fi cele obţinute din frunzele de spanac, de salată, de salată creaţă, de untişor, de urzici, de rucola sau de andive.
Se mai recomandă în mod special zarzavaturile proaspete, adică ţelina şi pătrunjelul verde, mărarul, leuşteanul, năsturelul. Dintre fructe, cele mai bune sunt: merele, avocado, lămâile, lămâile verzi, grepfrutul, gutuile, cireşele, pepenele galben şi cel roşu.
Cum se testează PH-ul
Iată cum poți afla ce pH are corpul tău. În numai câteva minute poți afla dacă trebuie să iei măsuri. Pentru a testa PH-ul, se folosește un tester de la farmacie pentru PH. Se poate testa urina sau saliva. În cazul urinii, se testează prima urină de dimineață. Scopul este ca nivelul pH-ului să fie între 6,5 și 7,5. Pentru a testa saliva, este nevoie să treacă cel puțin două ore după masă, iar saliva să fie curată. Nivelul de PH al salivei trebuie să fie asemănător cu cel aflat pe testarea urinei.
Iată mai jos un filmuleț despre cum se echilibrează PH-ul: