Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Athosul României. De ce nu au voie femeile la Mănăstirea Frăsinei. Imagini dintr-un loc misterios – VIDEO

Și România are Athosul ei. Există un loc special unde femeilor le este interzis să pășească. Acel lăcaș de cult este Mănăstirea Frăsinei. Povestea locului interzis sexului feminine, în rândurile de mai jos!

Mănăstirea Frăsinei este situată în comuna Muereasca, județul Vâlcea. Teologii compară Mănăstirea Frăsinei cu Muntele Athos în special pentru că acolo nu au voie femeile.

Povestea Bisericii de la Frăsinei

Locul este unul mistic și ar fi ”bântuit” de un blestem, blestemul Sfântului Calinic Frăsinei. În acest loc, chiar și bărbații pășesc cu sfială, căci acest blestem nu este ațintit doar împotriva femeilor.

Mulți credincioși cred că povestea blestemului de la Frăsinei este o pură născocire, însă iată că această legendă dăinuie și în zilele noastre, din anul 1718 încoace când a început istoria Mănăstirii Frăsinei.

Doi călugări au construit atunci un schit în pădurea din Muereasca. După 150 de ani, Sfântul Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului, a dat ordin să se construiască o altă biserică, mai mare, cu chilii pentru călugării care slujeau acolo.

La scurt după ce construcția a fost gata, Sfântul Calinic a interzis intrarea femeilor în această mănăstire.

„Acest sfânt lacaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască.

Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse.

Și iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor fericitul bine.

Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867”, scrie pe piatra de legământ a Sfântului Calinic.

Credincioșii sunt convinși că din cauza legământului lui Calinic multe femei care au pășit în acea zonă și-au cunoscut sfârșitul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top