Stiri
Top 5 alimente fara de care toamna nu ar exista
Dovlecii, cartofii dulci, merele, varza de Bruxelles sau rodiile sunt cele cinci elemente care definesc din plin toamna si contribuie cu proprietatile lor miraculoase la sanatatea noastra.
LOCUL 5: MERELE
Cea mai importanta parte a marului este coaja. Bogat in vitamina C si flavonoide, marul te ajuta in problemele cu inima. Combinatia de antioxidanti si vitamina C din mar este extrem de importanta mai ales in sezonul rece deoarece intareste sistemul imunitar predispus la diversi virusi gripali.
LOCUL 4: DOVLECII
Sunt bohati in betacaroten, fapt pentru care putem spune adio radicalilor liberi. Dovlecii mai sunt bogati in magneziu, zinc si triptofan.
VEZI SI: RODIA, UN FRUCT MIRACULOS
LOCUL 3: VARZA DE BRUXELLES
Bogata in fibre, potasiu si vitamina B, varza de Bruxelles este o adevarata comoara in orice preparat culinar. Este recunoscuta pentru lupta impotriva afectiunilor cronice si a cancerului pentru ca are un continut ridicat de fitochimicale si antioxidanti.
LOCUL 2: CARTOFII DULCI
La fel ca si dovlecii, culoarea portocalie a cartofilor dulci sugereaza prezenta consistenta a beta carotenului. Sunt bogati in vitamina A si fier.
LOCUL 1: RODIILE
Consuma rodii pentru numarul mare de antioxidanti pe care il au: de trei mai mare decat vinul rosu sau ceaiul verde. Din compozitia rodiilor nu lipsesc fitochimicalele, vitamina B6, potasiul si vitamina C.