Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți dai seama că cineva drag suferă de o boală psihică

Sanatate

Cum îți dai seama că cineva drag suferă de o boală psihică

Printre noi se ascund multe persoane care suferă de boli psihice. Dintr-un motiv sau altul, ne este greu să ne dăm seama de acest lucru și nu putem interveni să îi ajutăm, mai ales atunci când sunt persoane dragi nouă. Iată care sunt primele semne că o persoană suferă de boli psihice.

Aceste boli sunt adesea greu de depistat, iar dacă nu intervenim rapid, se potagrava în timp, fără existența unui tratament eficient.

Linia dintre normal și anormal devine foarte subțire, iar cineva din jurul nostru ar putea avea o asemenea problemă, fără ca să ne dăm seama. Un psihiatru își poate da seama imediat dacă există o problemă, dar și noi putem să vedem anumite schimbări și să le asociem cu o problemă psihică.

Primul simptom este atunci când o persoană începe să nu se mai îngrijească de ea. Dacă înainte era foarte atentă la modul în care se îmbracă și se aranjează și totul era curat lună, iar acum uită să se spele, să se pieptene și are casa murdară, este un mare semn de întrebare. Igiena precară și nepăsarea legată de acest aspect sunt semne ale unei boli psihice.

Citește și: Boala sufletului care are legătură cu mâncarea

Un alt semn este când acea persoană nu își mai îngrijește copiii. Nu îi pasă de copii, nu îi îngrijește și începe să se comporte diferit cu ei. Și atunci când are schimbări bruște de comportament vizavi de ei este un semn că acea persoană are o boală psihică.

Tulburările de alimentație și de somn, semne ale unor boli psihice

Tulburările de alimentație, precum anorexia, bulimia și scăderile bruște în greutate ori îngrășarea într-un timp scurt ar putea fi un semn că acea persoană are tulburări psihice.

Citește și: Articulații dureroase? Boala artrozică, durere musculară și articulară: cauze și oportunități terapeutice

De asemenea, acea persoană are tulburări ale somnului, precum și probleme la serviciu. Dintr-un angajat model, are schimbări bruște de temperament, întârzie la muncă și este morocănos. Petrece mult timp rezolvând probleme banale și nu se poate concentra.

Detaliul pe care puține persoane îl observă

Începe să fie o persoană singuratică, se îndepărtează de prieteni și nu mai iese nici până la piață, nu se simte deloc în siguranță în public și are impresia că cineva vrea să îi facă rău. Crede că este urmărită și că oricând i se poate întâmpla ceva grav. La polul opus, alte persoane încep să devină dependente de prieteni și de familie, iar orice îndepărtare de ei le creează anxietate și frică.

Și cei care repetă obsesiv anumite obiceiuri sau cuvinte pot suferi de o boală psihică. Fie că se spală de mai multe ori pe mâini, devin obsedați de curățenie, își aranjează lucrurile de mai multe ori și se tem de germeni pot suferi de o boală pishică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top