Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu este bine să tai legumele și carnea pe același tocător

Life

De ce nu este bine să tai legumele și carnea pe același tocător

Tu știi de ce nu este bine să tai legumele și carnea pe același tocător? Este o greșeală ce poate duce la apariția unor probleme. Explicația în acest sens o găsești în rândurile care urmează. Iată de ce nu trebuie să mai faci această greșeală care îți poate pune sănătatea în periocl. Toate gospodinele trebuie să știe aceste lucruri.

Iată de ce nu este bine să tai legumele și carnea pe același tocător

Unele persoane care gătesc și legume și carne probabil au un anumit ritual pe care îl respectă de fiecare dată când prepară un anumit fel de mâncare. Înainte de toate, feliază carnea, după care taie și legumele. Și pentru asta se folosește același tocător. Nu îl schimbă, nici nu îl spală. Dar, conform specialiștilor în microbiologie, obiceiul acesta este greșit și periculos.

Din cauza bacteriilor, carnea și legumele nu se taie pe același tocător. Dr. Charles Gerba, microbiolog, a dezvăluit faptul că pe un tocător se găsesc de 200 de ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă. Tocmai de aceea nu este bine ca legumele și carnea să se taie pe același tocător, fără a-l spăla sau înlocui înainte.

Pe tocătorul pe care s-a tăiat carnea crudă pot rămâne numeroase bacterii periculose. Printre ele se numără salmonella și campylobacter. Sunt două dintre cele ami comune motive pentru care apare toxiinfecția alimentară.

De asemenea, mai este un aspect de care ai putea să ții cont. Specialiștii recomandă folosirea tocătorului de sticlă în locul celui din lemn. Este mult mai sigur cel din sticlă, conform specialiștilor. Asta deoarece suntem mult mai feriți de bacterii.

Așadar, sunt câteva reguli pe care orice gospodină trebuie să le respecte atunci când gătește. Astfel sunt evitate unele probleme de sănătate ce pot să apară dacă acele reguli sunt ignorate.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top