Connect with us

Revistateo.ro

Adevarul despre MEDICAMENTELE EXPIRATE

Stiri

Adevarul despre MEDICAMENTELE EXPIRATE

Ne uitam adesea la termenul de valabilitate ale produselor alimentare pe care le consumam, insa aproape niciodata nu o facem atunci cand cumparam o cutie de Paracetamol sau Algocalmin. Sunt medicamentele expirate inca bune de consumat? Mai au medicamentele expirate efect si dupa aceea?

Potrivit Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, care a cerut inca din 1979 in America precizarea de catre marile companii farmaceutice si producatoare de medicamente a termenului de valabilitate exact, sustine printr-un raspuns primit de la autoritatile sanitare ca atunci cand vorbim despre expirarea unui medicament ne referim la o data pana la care medicamentul functioneaza la capacitate maxima.

Practic, dupa ce medicamentul trece de perioada de valabilitate de pe cutie, nu are inca efecte nocive sau daunatoare. Data de expirare poate ajunge pana la 60 de luni de la data productiei. Un experiment realizat de armata in 2006 arata ca medicamentele pot fi consumat si la 66 de luni de la data productiei, adica cu 6 luni peste termenul maxim de valabilitate.

Important de precizat este ca medicamentele detinute de armata au fost pastrate la o temperatura normala, ferite de umezeala sau caldura excesiva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top