Connect with us

Revistateo.ro

8 fructe exotice pe care trebuie sa le consumi macar o data!

Stiri

8 fructe exotice pe care trebuie sa le consumi macar o data!

Cele mai cunoscute fructe exotice, printre care kiwi, ananasul, si mai nou tot mai consumata papaya, nu sunt singurele care te asteapta sa le gusti. Exista cel putin 8 fructe exotice pe care trebuie sa le incerci macar o data.

KUMQUAT (foto articol)
Acest fruct creste in China, Japonia si Taiwan, si este asemenea unei portocale in miniatura. Fructele kumquat pot fi cumparate din supermarketurile romanesti, fiind un adevarat deliciu exotic.

MARUL CU SOLZI
8 fructe exotice pe care trebuie sa le consumi macar o data!
Este cunoscut si sub numele de „mar de scortisoara”. Acest fruct creste intr-un copac de 10 metri si este gasit frecvent in America Centrala si de Sud. Gustul acestui mar este de-a dreptul exotic: o combinatie intre banane, capsuni, ananas si scortisoara.

CHIKU
chiku
Provine din regiunile tropicale si creste in Sapoto (un copac exotic). Chiku este plin de vitamine (A, E si complexul de vitamine B), si este recomandat celor care au probleme cu colesterolul.

DURIAN
177537827
Acest fruct nu miroase exceptional de bine, insa proprietatile lui te vor face sa-l consume de indata. Are efecte puternice anticancerigene, o multime de vitamine si minerale. Gustul este asemanator vaniliei.

RAMBUTAN
rambutan
Rambutanul se gaseste in Indonezia si Malaysia. Fructul este invelit in „tepusi” rosii, semanand cu ariciul de mare. Pulpa care se afla sub ”ambalaj” este de-a dreptul delicioasa.

MANGOSTAN
480638569
Mangostanul provine din regiunile Asiei de sud-est. Mangostanul este recomandat persoanelor care vor sa slabeasca, sucul de mangostan avand proprietati dietetice uluitoare.

CARAMBOLA
126466391
Fructul sub forma de stea se gaseste in Malaysia, Indonezia, Bangladesh, Sri Lanka si India. Are gust de ananas si kiwi si este bogat in antioxidanti si vitamina C.

KIWANO
kiwano
Acesta este castravetele african, si, evident se gaseste in Africa. Gustul insa aduce cu banana si mar, nicidecum cu cel al unui castravete. Este benefic pentru persoanele care tin cura de slabire.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Bianca

    2014-10-14T21:21:45+03:00 at 2014-10-14T21:21:45+03:00

    Pitaya este întâlnit și sub numele de „fructul dragon”, este rodul mai multor specii de cactuși din genul Hylocerus. Se consumă pulpa fructelor pitaya (toate soiurile sunt comestibile) care este cremoasă, dulce – acrișoară, deosebit de aromată, are semințe negre bogate în Omega 3 și 6, coaja nu este comestibilă. Este puțin cunoscut și destul de puțin consumat, deși este un fruct cu reale proprietăți terapeutice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top