Sanatate
Cum te ferești de țânțarii periculoși veniți din Africa
Autoritățile române sunt în alertă din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Anumite specii de țânțari veniți din țările africane produc serioase motive de îngrijorare.
6 persoane și-au pierdut viața din cauza acestui virus despre care se vorbește tot mai mult. Îți prezentăm câteva metode prin care să ții țânțarii la distanță.
1. Freacă-ți pielea înainte de a ieși în oraș cu frunze proaspete de mentă. Mirosul puternic îi va alunga pe țânțari. De asemenea, poți folosi menta și pentru atenuarea mâncărimilor în zonele inflamate.
2. Pune pe masă sau pe pătură, dacă ești la picnic, coji verzi de nucă.
3. Și frunzele de aloe vera sunt eficiente în lupta cu țânțarii. Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii puternice. Gelul de aloe vera poate fi aplecat și local, pe picioare sau mâini, dacă vrei să ții la distanță insectele.
Simptome West Nile:
Principalele simptome că ai fost infectat cu acest virus sunt: febră puternică (ea poate apărea în orice moment post-înțepătură, chiar și la câteva zile). Alt simptom: durerile de cap asemănătoare migrenei.
Alte semne sunt: dezorientarea, stupoarea (simptom care apare în special în cazul depresiei și anxietății), slăbiciunea musculară, amorțeala, paralizia locală.
Perioada de incubare a virusului West Nile este între 2 și 8 zile. În jur de 20-30% dintre persoanele cu West Nile prezintă simptomele acestea: dureri articulare, dureri musculare, febră însoțită de dureri de cap, inflamarea ganglionilor limfatici, urticaria la nivelul pieptului.
Ceea ce este cu adevărat grav e că aproximati 70%- 80% dintre persoanele infectate cu West Nile nu prezintă niciun simptom!
Diagnosticarea infecției se face prin mai multe teste speciale de biologie moleculară. Testarea se face în cazul pacienților cu simptome severe deoarece nu există un tratament exact pentru infecția cu acest virus.
Dacă nu se deschide clipul, apasă aici