Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

AUTISMUL SI VACCINAREA

AUTISMUL SI VACCINAREA

www.stopgripa.ro

La ora actuala exista cel putin 10-12 studii stiintifice riguroase – concepute special pentru a detecta mai clar eventualele conexiuni intre vaccinuri si autism – care au fost publicate in jurnale medicale de prestigiu si care nu au reusit sa stabileasca vreo conexiune intre vaccinuri si autism.

Institute of Medicine (http://www.iom.edu/) , o institutie independenta si obiectiva pe probleme de sanatate, a revizuit aceste studii si a ajuns la concluzia ca ele nu ofera dovezi plauzibile in sprijinul teoriei conform careia vaccinurile ar provoca autism.

Mai mult decat atat, Institutul a declarat ca banii folositi pentru viitoare studii referitoare la legatura dintre vaccinuri si autism ar fi mai bine investiti in diverse zone de cercetare a autismului, cu sanse mai mari de a fi folositi in mod eficient.

Orice parinte isi doreste din tot sufletul sa afle motivul exact pentru care copilul sau a fost afectat de o boala grava ca autismul. Adevarul este ca stiinta medicala inca nu a stabilit exact care sunt cauzele autismului.

Insa parintilor le poate fi mai greu sa accepte un raspuns de genul “Nu se stie”, atunci cand vaccinurile le ofera o varianta mai simpla si relativ plauzibila.

Cu toate acestea, exista explicatii. In primul rand, sa revenim la discutia despre vaccinul DTP (antidifteric, antitetanic si antipertussis) si SMSS (contra sindromului de moarte subita la sugar).

Aceeasi explicatie se aplica si in cazul legaturii dintre vaccinare si autism. Autismul este de obicei diagnosticat cam la aceeasi varsta la care copiii primesc vaccinurile de rutina.

In mod firesc, un numar suficient de mare de copii sunt diagnosticati cu autism in aceste perioade de varsta, uneori chiar la o zi sau doua dupa administrarea vaccinului.

Chiar daca aceasta situatie se produce de sute de ori, numarul respectiv ramane totusi foarte mic fata de milioanele de copii care sunt vaccinati in fiecare an si care nu fac dupa aceea autism.

Va prezentam cel mai recent infografic prezentat de catre Healthcare Management Degree

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top