Connect with us

Revistateo.ro

Dieta Weight Watchers - dieta pentru pofticioși care te scapă de 1 kilogram pe săptămână

Dieta si Sport

Dieta Weight Watchers – dieta pentru pofticioși care te scapă de 1 kilogram pe săptămână

Dieta Weight Watchers (Îngerul păzitor al greutăţii) reprezintă una dintre cele mai vechi metode de slăbit. Această dietă datează încă din anii 60 şi își are originile în Statele Unite ale Americii, fiind ținută anual de milioane de persoane datorită principiilor sale care nu sunt atât de drastice.

Acest program de slăbire a avut şi are încă numeroşi adepţi, în principal datorită faptului că nu este o dietă drastică. În dieta Weight Watchers nu există alimente interzise şi se poate slăbi aproximativ 1 kilogram pe săptămână. În plus, dieta Weight Watchers poate fi adaptată fiecărei persoane şi nu presupune eforturi financiare considerabile, lucru de care se tem multe persoane care vor să slăbească.

Citește și: Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci și ce trebuie să eviți

Principiile de bază ale acestei diete sunt faptul că nu trebuie să ții cont zilnic de un anumit număr de calorii. Însă, sunt importante cantitatea de proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre, precum și activitate fizică zilnică pentru a arde caloriile ingerate.

Astfel se ajunge la un număr de puncte care se dau fiecărui aliment în parte. Cei care doresc să urmeze această dietă, trebuie să se înscrie pe site-ul oficial al programului (www.weightwatchers.com), unde vor găsi o listă cu peste 40.000 de alimente punctate după principiile de mai jos.

Citește și: Dieta cu lămâi, care te scapă de 12 kilograme în numai 14 zile. Cine nu are voie să o țină

În funcţie de greutate, gen, vârstă şi înălţime, fiecare poate consuma un anumit număr de puncte pe zi, având libertatea de a alege alimentele preferate. Nu trebuie să se abată de la acest număr de puncte, iar reușita slăbirii este garantată de către cei care au ținut deja această dietă.

Fructele și legumele au, în general, 0 puncte, așa că pot fi consumate liber, în afară de vegetalele care conțin amidon, precum cartoful. De asemenea, sucul de fructe și fructele uscate primesc mai multe puncte din cauză că au un conținut mare de calorii.

Fructele au zero puncte (sunt permise orice fel de fructe), cu menţiunea că fructele în coajă lemnoasă, precum migdalele, arahidele, nucile, cajuul, fisticul, alunele de pădure au mai multe calorii. 30 de grame consumate primesc patru puncte.

Care este leguma care are 10 puncte și trebuie consumată moderat

Legumele ca: salata verde, varza, sparanghelul, morcovii, castraveţii) primesc zero puncte, excepţie făcând roşiile (două puncte) şi cartoful (10 puncte), potrivit csid.ro.

Și lactatele primesc puncte, dar nu trebuie excluse din dietă, deoarece conțin calciu și vitamine esențiale pentru corp. Un iart cu fructe are 3 puncte, iar un cub de brânză topită are 2 puncte. Un pahar cu lapte are 4 puncte.

Cât despre carne, aceasta este esențială datorită proteinelor care ajută la slăbit. O bucată de piept de pui are 3 puncte, peștele 3 puncte, iar o felie de salam are 2 puncte. Un hamburger poate avea și 13 puncte, în funcție de cum este preparat.

Iată câte puncte pot fi consumate în funcție de vârstă, greutate, gen și înălțime:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top