Connect with us

Revistateo.ro

Sanatatea mentala, influentata de bogatiile naturii

Stiri

Sanatatea mentala, influentata de bogatiile naturii

Exista o legatura directa intre fructele si legumele pe care le consumam zilnic si sanatatea mentala, cel putin asa arata un studiu recent realizat de dr. Saverio Stranges.

Participantii la un studiu despre sanatatea mentala care au declarat ca mananca zi de zi cate cinci portii de fructe si legume au prezentat o sanatate a mintii mai buna decat cei care consuma mai putine daruri ale naturii.

„Conform datelor, cu cat este mai mare consumul de fructe si legume, cu atat se reduc si sansele unei sanatati mentale precare”, sustine dr. Stranges. De asemenea, potrivit studiului, fumatul are un efect nociv asupra sanatatii mentale, iar aportul de fructe si legume zilnic ajuta dezvoltarea creierului.

Sanatatea mentala este la fel de importanta precum sanatatea intregului organism, am putea chiar spune ca de la cap porneste totul, de fapt. Persoanele mai sanatoase din punct de vedere mental sunt mai optimiste si mai fericite spre deosebire de cele care au probleme de adaptare in societate sau sufera de diferite afectiuni, multe dintre acestea pornind de la o proasta alimentatie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top