Connect with us

Revistateo.ro

O noua Luna in jurul planetei noastre?!

Stiri

O noua Luna in jurul planetei noastre?!

De mai bine de patru milioane de ani, Luna ii tine companie planetei noastre, insa, dupa cea mai noua descoperire a unor astronomi chilieni, se pare ca Luna nu a fost singura care ne-a sprijinit in tot acest timp.

Noul obiect descoperit de chilieni ar putea fi denumit cea de-a doua Luna a Pamantului. Sub numele ‘2014 OL339’, obiectul descoperit recent are 150 de metri in diametru si durata de rotatie in jurul Soarelui este de circa un an. Obiectul a fost descoperit pe 29 iulie de catre Farid Char, un astronom de la Universitatea chiliana Antofagasta.

Potrivit publicatiei, „The New Scientist”, mini-luna a calatorit in jurul planetei noastre timp de 775 de ani si o va mai face inca 165.

Cotidianul „Daily Mail” a publicat informatii interesante despre noua luna, cum ar fi orbita eliptica pe care o are si durata de rotatie in jurul soarelui fiind de 364,92 zile, adica aproape un an. Majoritatea planetelor sunt acompaniate de cvasisateliti de acest tip. Pana in acest moment, Pamantul are 4 astfel de cvasisateliti si Jupiter sase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top