Cura de Slabire
Dieta Montignac – dieta cu care a slabit Regina Beatrix a Olandei
Despre dieta Montignac sunt multe lucruri interesante de spus. Pe langa faptul ca numeroase celebritati au adoptat-o, printre care Regina Beatrix a Olandei sau actorul Gerard Depardieu, aceasta dieta inspirata din bucataria frantuzeasca nu interzice alimentele asociate cu ingrasarea: vinul si ciocolata!
Dieta Montignac implica doua faze: in prima faza (15 zile, sau atatea zile cate kilograme doriti sa pierdeti) se recomanda renuntarea la alimentele nesanatoase, consumarea alimentelor cu un indice glicemic mai mic de 35. Totodata, in prima faza se recomanda consumul de proteine si peste sau legume. Faza a doua este ceva mai grea decat prima, chiar daca pare mai simpla la prima vedere. In a doua faza trebuie sa ne mentinem kilogramele pierdute in prima faza. A doua faza practic se prelungeste mai mult decat ar dura o simpla dieta de slabit, deoarece se transforma intr-un stil de viata.
Iata mai jos lista cu indicele glicemic ale alimentelor pe care le consumam, de la cel mai mare, la cel mai mic (pentru a sti ce alimente trebuie consumate in timpul dietei).
Bere – 110
Glucoza (dextroza) – 100
Cartofi prajiti sau gatiti la cuptor – 95
Faina de orez – 95
Paine alba fara gluten – 90
Morcovi (fierti) – 85
Orez instant – 85
Fulgi de porumb – 85
Pop corn (fara zahar) – 85
Pastarnac – 85
Paine alba pentru sandvis – 85
Faina alba de grau 0 85
Piure de cartofi – 80
Gogosi – 75
Lasagna – 75
Dovlecel, tartacuta – 75
Pepene verde – 75
Croissant – 70
Briosa – 70
Ciocolata (cu zahar adaugat) – 70
Bauturi tip Cola, bauturi racoritoare – 70
Malai – 70
Taitei (pe baza de grau)- 70
Cartofi decojiti si fierti – 70
Chipsuri – 70
Mamaliga – 70
Cereale rafinate (cu zahar adaugat) – 70
Orez standard – 70
Sfecla de zahar, sfecla rosie (fierte) – 65
Ananas (in conserva) – 65
Paine de secara (30% secara) – 65
Banane (coapte) – 60
Castane – 60
Miere – 60
Inghetata (standard, cu zahar adaugat) – 60
Pizza – 60
Pepene galben – 60
Suc de struguri (neindulcit) – 55
Sushi – 55
Ketchup – 55
Nutella – 55
Papaya (fructe proaspete) – 55
Piersici (la conserva/ pot fi cu sirop) – 55
Iata si alimentele cu indice glicemic mic:
Fasole neagra – 35
Mere (fructe proaspete) – 35
Caise uscate – 35
Mazare verde (proaspata) – 35
Inghetata (cu fructoza) – 35
Susan (seminte) – 35
Nectarine (fructe proaspete) – 35
Portocale (fructe proaspete) – 35
Piersici (fructe proaspete) – 35
Prune (fructe proaspete) – 35
Wasa ™ fibra (24%) – 35
Iaurt de soia (aroma de fructe) – 35
Seminte de floarea-soarelui – 35
Suc de rosii – 35
Fasole alba, boabe de fasole verde, fasole cannellini, faziola – 35
Iaurt – 35
Caise (fructe proaspete) – 30
Sfecla de zahar (cruda) – 30
Linte inchisa la culoare – 30
Morcovi (cruzi) – 30
Lapte de soia – 30
Usturoi – 30
Grapefruit, pummelo (fructe proaspete) – 30
Marmelada (fara zahar adaugat) – 30
Lapte (degresat sau nu) – 30
Pere (fructe proaspete) – 30
Fructul pasiunii, maracuja, Granadilla – 30
Tomate – 30
Linte galbena – 30
Capsuni (fructe proaspete) – 25
Mure, afine, zmeura, coacaze rosii – 25
Cirese – 25
Ciocolata neagra (mai mult de 70% din continutul de cacao) – 25
Linte verde – 25
Humus – 25
Faina de soia – 25
Lamaia – 20
Iaurt de soia fara arome – 20
Pulbere de cacao (fara zahar adaugat) – 20
Migdale – 15
Telina – 15
Broccoli – 15
Varza de Bruxelles – 15
Varza – 15
Conopida – 15
Dovlecei – 15
Castravete – 15
Ardei gras (rosu, verde), boia de ardei – 15
Ginger – 15
Alune, nuci Barcelona – 15
Ciuperci – 15
Masline – 15
Ceapa – 15
Arahide – 15
Fistic, migdale – 15
Ridichie – 15
Salata, salata verde – 15
Varza acra – 15
Soia – 15
Spanac – 15
Tofu de soia – 15
Nuci – 15
Avocado – 10
Otet – 5
Condimente (patrunjel, busuioc, oregano, scortisoara, vanilie, etc) – 5
Crustacee – 5